Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 6 t/m zaterdag 7 maart 2009    Evangelie van 2009-03-06
 titelChristelijk Medisch Studentencongres
beschrijvingOp D.V. 6 en 7 maart 2009 vindt in Driebergen het jaarlijkse studentencongres van de Christian Medical Fellowship (CMF) plaats. Dit congres wordt in eerste instantie georganiseerd voor christelijke geneeskundestudenten, maar uit eerdere jaren blijkt dat ook artsen dit congres bezoeken. Het thema van het congres is 'Dood gewoon?!' We hopen de ogen van de aanwezigen te openen voor de verschillende aspecten van het levenseinde.

De onderwerpen waarover het congres zal handelen, spelen rondom het levenseinde. Het congres begint vrijdagavond. Er zullen dan twee lezingen gegeven worden: de eerste over theologische en filosofische achtergronden van het lijden, door prof. dr. W.H. Velema en de tweede over medische mogelijkheden en dillemma's bij het levenseinde, door P.J. Lieverse.

Zaterdagochtend wordt er een lezing gegeven door D. Siccama over het getuigen van (je geloof in) Jezus Christus tegenover stervende patiënten. 's Middags zijn er een vijftal workshops: over het maken van fatale fouten (Dr. M.A. Paul), kinderen & overlijden (Prof. dr. C.K. van der Ent), lijden in ontwikkelingslanden (Dr. M. Bac), levensmoeheid (Mw C. Zwiep) en werken in een hospice (2 verpleegkundigen).

Tussen de lezingen en workshops door zal er ruimte zijn voor onderlinge ontmoeting van de deelnemers aan het studentencongres.

info congres@cmf-nederland.nl
locatie
plaatsDriebergen (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl