Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 8 februari 2009    Evangelie van 2009-02-08
 titelKerkdienst in Groninger streektaal
beschrijvingOp zondag 8 februari 2009 zal er in de kerk van de H.Antonius van Padua te Musselkanaal voor de vijfde keer (1e Lustrum) een speciale dienst worden gehouden in de Groninger streektaal, (Grunnegerdainst).
Voorganger in deze dienst is ook wederom, voor de vijfde keer, pater Ben Bolmer.

Pater Bolmer die in Musselkanaal is geboren en opgegroeid. Na zijn middelbare opleiding is hij toegetreden tot de orde van de paters Franciscanen. Pater Ben Bolmer, ofm. maakt momenteel deel uit van het pastoraal team van de stadsparochie van Delft. Ondanks dat pater Bolmer al jaren lang niet meer in Musselkanaal woont is hij zijn moedertaal nog lang niet vergeten.

De heer Martin Holman heeft de teksten voor deze viering vertaald vanuit het Nederlands naar de Veenkoloniale Grunneger Toal.
Het Antoniuskoor zal de dienst muzikaal opluisteren, zij zullen alle liederen dan ook gaan zingen in de Veenkoloniale Grunneger Toal. Het koor staat onderleiding van organist/dirigent Klaas Withaar.
Het belooft weer een hele mooie dienst te worden, vorige jaren kwamen de kerkgangers uit de gehele provincie.

De H. Antonius van Padua parochie in Musselkanaal is een van de weinige R.K. kerken waar jaarlijks een kerkdienst wordt gehouden in de Groninger streektaal (Grunnegerdainst).

De dienst begint zondag 8 februari 2009 om 9.30 uur in de
R.K.kerk H. Antonius van Padua Musselkanaal,
Sluisstraat 77,9581 JD Musselkanaal.

infowww.antoniusparochiemusselkanaal.nl
locatie H. Antonius van Padua Musselkanaal, Sluisstraat 77, 9581 JD
plaatsMusselkanaal (Groningen)
postcode95
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl