Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 4 t/m dinsdag 17 februari 2009    Evangelie van 2009-02-04
 titelMariavespers in Aartsbisdom Utrecht
beschrijvingIn de maand februari wordt er in elk van de drie nieuwe regiovicariaten van het Aartsbisdom Utrecht een Mariavesper met aanbidding van het H. Sacrament gehouden, waarin aartsbisschop dr. W.J. Eijk zal voorgaan. Aanleiding is de bisdombedevaart naar Lourdes van 25 april t/m 2 mei 2009. De Mariavespers worden gevierd op 4 februari in Vinkeveen (regiovicariaat Utrecht), op 16 februari in Renkum (regiovicariaat Arnhem) en op 17 februari in Schalkhaar (regiovicariaat Deventer). De Mariavespers starten steeds om 19.30 uur.

Deze drie plaatsen zijn niet toevallig gekozen: zo heeft Vinkeveen in de parochiekerk een Lourdesgrot, Renkum is de bedevaartplaats van O.L.V. van Renkum en Schalkhaar is de bedevaartplaats van O.L.V. van Frieswijk. Aan het eind van de Mariavesper in Vinkeveen houden alle aanwezigen een lichtprocessie door de kerk.

Initiatief van aartsbisschop Eijk
Na de drie Mariavespers wordt er in de kerk informatie verstrekt over Lourdes, in het bijzonder over de bisdombedevaart naar dit Mariaheiligdom. Speciale aandacht krijgt de kinder- en jongerengroep die gaat deelnemen. Ook is er een korte film te zien over bedevaarten naar Lourdes.

Vanuit het aartsbisdom gaan jaarlijks vele groepen vanuit parochies op bedevaart naar Lourdes, maar het is voor het eerst dat het Aartsbisdom Utrecht een diocesane Lourdesbedevaart organiseert. Deze bedevaart is een initiatief van aartsbisschop Eijk, die hier goede ervaringen mee opdeed in zijn ‘vorige’ bisdom Groningen-Leeuwarden.

4 februari, 19.30 uur: parochiekerk H.Hart, Kerklaan 2 te Vinkeveen.
16 februari, 19.30 uur: parochiekerk Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming, Dorpsstraat 1 te Renkum.
17 februari, 19.30 uur: parochiekerk H.Nicolaas, Timmermansweg 32 te Schalkhaar.

infowww.bisdomutrecht.nl
organisatieBisdom Utrecht
locatie
plaatsDiverse (Utrecht)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl