Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 1 februari 2009    Evangelie van 2009-02-01
 titelPuisque Tout Passe zingt Arvo Pärt
beschrijvingHaarlems koor Puisque Tout Passe zingt 90 minuten non stop Pärt.

In 1997 componeerde Arvo Pärt de Kanon Pokajanen. Pärt nam hierin de Slavische taal en de tekst van de boetecanon als uitgangspunt. Naar eigen zeggen was hij zelf verbaasd over het resultaat: muziek die volledig is ondergedompeld in het specifieke karakter van de Slavische Kerk. Het vocaal ensemble Puisque Tout Passe zingt Kanon Pokajanen in het oud kerk-slavisch op zondag 1 februari 2009 om 15.00 uur in de Josephkerk, Jansstraat 43 in Haarlem. Het koor staat onder leiding van Arno van Raaphorst. Het concert is een van de 14 benefietconcerten ten bate van de orgelrestauratie en is gratis toegankelijk.

De Kanon Pokajanen bestaat weliswaar uit meerdere onderdelen - odes en gebeden - maar vormt één samenhangend geheel. Het stuk ademt een heel speciale sfeer, die het beste ononderbroken genoten kan worden. Daarom voert Puisque Tout Passe het stuk in zijn geheel achter elkaar uit: 90 minuten non stop Pärt dus.

De Kanon Pokajanen is geen doorsnee koorstuk en past daarom precies bij het vocaal ensemble Puisque Tout Passe. Het koor onderscheidt zich van andere amateurkoren doordat het steeds kiest voor niet alledaagse klassieke muziekstukken uit de 19e en 20e eeuw. Dat leidt steeds tot bijzondere - vier- of achtstemmige - klankcombinaties en harmonieën. Het koor staat nu vier jaar onder leiding van Arno van Raaphorst.

infoGeert van Beckhoven
(06) 53 97 07 51
www.josephorgelhaarlem.nl
info@josephorgelhaarlem.nl
locatieSt. Josephkerk, Jansstraat 43
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl