Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 24 februari 2009    Evangelie van 2009-02-24
(Dikke dinsdag)
 titelLezing 'Europees trefpunt Wereldreligies
beschrijvingAvondconferentie Bezinningscentrum Herkenrode
Een Europees Trefpunt Wereldreligies in Herkenrode
Prof. dr Bert Broeckaert
24 februari 2009

Het religieuze landschap van België en Europa heeft de laatste decennia enorme veranderingen ondergaan. Er is niet alleen de secularisatie, er is vooral het feit dat ook België op korte tijd geëvolueerd is naar een multiculturele en multireligieuze samenleving. Het in Herkenrode geplande Europees Trefpunt Wereldreligies wil de ontmoeting realiseren met en tussen de concrete mensen en gemeenschappen die vandaag de dag in Europa de dragers zijn van de grote religieuze en levensbeschouwelijke tradities.

Initiatiefnemer prof. Bert Broeckaert (K.U.Leuven) vertelt over achtergrond en opzet van dit ambitieuze project op dinsdag 24 februari in het Bezinningscentrum Abdij Herkenrode.

Iedereen welkom!

Uur: 20 - 22 uur
Toegang: 5 euro.
Inschrijving: 011/22 12 33 of herkenrode.abdij.bezinningscentrum@skynet.be
www.bezinningscentrumherkenrode.be

infoInschrijven: 011/22 12 33
herkenrode.abdij.bezinningscentrum@skynet.be
Meer info: www.bezinningscentrumherkenrode.be
locatieAbdij Herkenrode
plaatsHerkenrode (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl