Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 7 maart 2009    Evangelie van 2009-03-07
 titelFamily Factory: Tijd van je Leven
beschrijvingDe Tijd van je Leven: workshops voor ouders, door ouders

Op 7 maart aanstaande organiseert The Family Factory een trainingsdag voor vrijwilligers in Culemborg. Dan is de handleiding voor vrijwilligers beschikbaar, het werkboek voor deelnemers volgt later dit voorjaar.

Nadat afgelopen jaar al zo'n 20 groepen zijn gestart, werkt The Family Factory aan een compleet vernieuwde versie van de gezinscursus De Tijd van je Leven. Met het nieuwe programma kunnen vrijwilligers aan de slag in Centra voor jeugd en Gezin, op school of in de kerk. Op 7 maart wordt het resultaat tijdens een trainingsdag in Culemborg aan vrijwilligers gepresenteerd.

Buurvrouw Nieuwe Stijl
De Tijd van je Leven is uniek omdat het een ouders-voor-ouders programma is en gezin-zijn centraal staat. Deelnemers gaan pro-actief aan de slag met het vormgeven van hun gezinsleven; dé sleutel voor geweldige gezinnen. Betrokkenheid bij elkaars gezinsleven is daarbij een krachtig preventief instrument. Net zoals de buurvrouw van weleer die kon luisteren en altijd wel raad wist. De Tijd van je Leven is een soort 'Buurvrouw Nieuwe Stijl'.

Centra voor Jeugd en Gezin
De komende jaren krijgt iedere gemeente in ons land een eigen Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De Tijd van je Leven sluit nauw aan bij de preventieve ambities van deze centra. Doordat de drempel om deel te nemen erg laag is, is de De Tijd van je Leven een ideaal concept om het CJG zichtbaar te maken. Roseboom: “We zoeken actief aansluiting bij deze centra; de komende weken vinden in de eerste gemeenten gesprekken plaats. Voor kerken en individuele christenen is De Tijd van je Leven een geweldige kans om dienstbaar te zijn aan gezinnen in hun omgeving.

Covey, toolbox en verbondenheid
Het nieuwe programma, dat vanaf dit voorjaar beschikbaar is, bestaat uit vijf compleet uitgewerkte workshops vól creatieve werkvormen. Voor ouders is er veel verwerkingsmateriaal om tussen de workshops door thuis mee aan de slag te gaan.

De vernieuwde serie workshops is onder meer gebaseerd op 'De 7 eigenschappen van effectieve families'. Dit boek van de wereldberoemde managementschrijver Stephen R. Covey legt een solide basis voor een geweldig gezinsleven. Natuurlijk mag een goed gevulde toolbox met opvoedvaardigheden niet ontbreken. Speciaal voor kerken komt een extra workshop beschikbaar over het thema 'geloofsopvoeding'. Overigens is het materiaal geschikt voor gezinnen in welke samenstelling dan ook.

Trainingsdag
Op 7 maart aanstaande organiseert The Family Factory een trainingsdag voor vrijwilligers in Culemborg. Dan is de handleiding voor vrijwilligers beschikbaar, het werkboek voor deelnemers volgt later dit voorjaar.

infowww.familyfactory.nu
locatie
plaatsCulemborg (Gelderland)
postcode41
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl