Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 24 maart 2009    Evangelie van 2009-03-24
 titelBrussel toer 'De stad achter de bomen'
beschrijvingDE STAD ACHTER DE BOMEN
De relatie van de middeleeuwse stad Brussel met het Zoniënwoud

Een gegidste bustour door Brussel.

Dinsdag 24 maart 2009, 18 uur

'De stad achter de bomen' start met een korte wandeling in Brussel-centrum om vervolgens over te gaan in een bustour richting Zoniënwoud. Uitgerust met zaklampen wordt de angst voor het donkere woud getrotseerd en worden middeleeuwse plekken in de spotlights geplaatst. Rood Klooster wordt uit de saga van de zeven woudkloosters gelicht, net zoals dat van Groenendaal, waar Jan van Ruusbroeck zich terugtrok om zijn mystieke literaire productie verder te zetten.

Gidsen zijn dr. Bram Vannieuwenhuyze en Hans Vandecandelaere, twee historici met een bijzondere fascinatie voor de middeleeuwse geschiedenis van Brussel.

Deelnameprijs: 16 euro (14 euro Davidsfonds leden)

Inschrijven (bij voorkeur via e-mail) verplicht bij Davidsfonds Brussel-Centrum, 02/512.89.43, brussel@davidsfonds.be .

Een goede fysieke conditie is vereist!

infoDavidsfonds Brussel-Centrum
02/512.89.43
brussel@davidsfonds.be
locatie
plaatsBrussel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl