Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 7 februari 2009    Evangelie van 2009-02-07
 titelBisdom Rotterdam viert 'Dies'
beschrijvingZaterdag 7 februari vindt de jaarlijkse Diesviering van het bisdom Rotterdam plaats in de kathedraal HH. Laurentius en Elisabeth aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam. De viering begint om 11.00 uur. Eenieder is van harte welkom. Na de viering is er gelegenheid tot ontmoeting bij 'koffie en een broodje'.

Na de twee jubileumvieringen in 2006 en 2007 viert het bisdom evenals vorig jaar in deze Diesviering de stichtingsdatum van het bisdom, 2 februari 1956. Het is een viering van verbondenheid en ontmoeting van pastorale beroepskrachten, parochievertegenwoordigers, leden van diocesane adviesorganen, Mgr A.H. van Luyn s.d.b., medewerkers van het bisdombureau en vele andere betrokkenen bij het bisdom. Deze 'verjaardag van het bisdom' blijkt een goede gelegenheid om elkaar alsnog alle goeds voor het nieuwe jaar toe te wensen.

In de Diesviering van 2009 zal tevens in dankbaarheid het derde lustrum worden gevierd van de bisschopswijding die Mgr A.H. van Luyn s.d.b. op 12 februari 1994 mocht ontvangen.

Vicaris-generaal H.A. Verbakel heeft een uitnodiging gestuurd naar alle parochies, waarbij met name ook de jongeren van harte welkom worden geheten. Mgr. Van Luyn heeft als pater Salesiaan altijd bijzondere aandacht gehad voor jongeren; het jongerenpastoraat is dan ook een van de speerpunten van zijn beleid.

In de uitnodigingsbrief schrijft de vicaris: 'De uitspraak van de apostel Paulus in de tweede Timoteüsbrief 'Collabora Evangelio', 'Draag uw deel in de inspanning voor het Evangelie' - als wapenspreuk gekozen door onze bisschop - is na vijftien jaar voor ons allen nog onverminderd een aanmoediging en inspiratiebron. Het is dit Schriftwoord dat ook dit nieuwe jaar ons richting zal geven.'

De restauratiewerkzaamheden die in volle gang zijn, vormen geen belemmering voor de feestelijke viering in de kathedraal.

infowww.bisdomrotterdam.nl
organisatieBisdom Rotterdam
locatieHH. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 305
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl