Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerwoensdag 11 februari 2009    Evangelie van 2009-02-11
 titelWinterse warme bedevaart OLV ter Nood
beschrijvingWoensdagavond 11 februari bent u van harte welkom om mee te doen met de bisdombedevaart naar het heiligdom van Maria in Heiloo om Maria van Lourdes te eren. Vorig jaar zijn duizenden Nederlanders naar Lourdes gereisd om het 150 jarig jubileum te vieren. Velen zijn dankbaar voor het goede dat zij in Lourdes hebben ontvangen en ervaren.

De bedevaart begint om 18.30 uur met het bidden van de Rozenkrans gevolgd door de viering van de Eucharistie om 19.00 uur in de Bedevaartskerk. De bisschop van Haarlem-Amsterdam, Mgr. J.M. Punt is de hoofdcelebrant. In de viering wordt gezongen door de zusters van Amsterdam. Aansluitend lichtprocessie door het bedevaartspark naar het beeld van Maria van Lourdes.

Na afloop opent de bisschop de tentoonstelling: een pelgrimage naar Lourdes - genade in beelden gevat. De fotograaf Steef Pardoen heeft een indrukwekkend en ontroerend beeldverslag samengesteld van mensen in Lourdes in opdracht van het bisdom Haarlem-Amsterdam. De tentoonstelling is iedere dag te bezichtigen van 12 februari tot 1 april in de Bedevaartskapel; geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Het pelgrimshuis Oesdom wordt grondig gerenoveerd. Daarom zijn rond de Mariabron (of Runxputte) vuurkorven ontstoken om licht en warmte te geven aan de pelgrims die elkaar kunnen ontmoeten in de kruisgang onder het genot van een kop warme chocolade.

Onze Lieve Vrouw ter Nood is de grootste bedevaartsplaats in Noord-Nederland en viert in 2009-2010 haar 600 jarig jubileum. Sinds 2005 is het aangewezen als geloofscentrum voor het bisdom van Haarlem-Amsterdam. De hoofdingang ligt aan de Kapellaan te Heiloo, dat u gemakkelijk met de auto kunt bereiken via de A9 en de N203 (afslag Kapellaan, naast het Golden Tulip Hotel).

info(072) 505 12 88
locatieKapellaan t/o 13
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl