Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 16 februari 2009    Evangelie van 2009-02-16
 titelInfoavonden Dekenale Vastenactie
beschrijvingDe dekenale werkgroep Vastenaktie Gulpen-Gronsveld organiseert op maandag 2 en 16 februari informatieavonden over het Vastenaktieproject 2009. Het gaat om een project in Brazilië voor alternatieve inkomstenbronnen voor boeren in het Amazonegebied. Ondanks de grootschalige exploitatie van het regenwoud, o.a. door sojaproductie, profiteren arme boeren daar niet van.

Vastenaktie is vorig jaar een samenwerking gestart met de kerkelijke partnerorganisatie Comissão Pastoral da Terra in Pará om de sojaproductie in en rond het Amazonegebied duidelijk op de kaart te zetten. Dit gebeurt door middel van onderzoek naar de sojaplantages in Pará en communicatie met verschillende media om de problemen kenbaar te maken. Verder stelt Vastenaktie de boerenorganisaties in het Amazonegebied in de gelegenheid economische alternatieven te ontwikkelen die de lokale boeren in staat stelt hun landbouwwerkzaamheden voort te zetten. En dankzij nieuwe landbewerkingstechnieken leren de boeren hun grond efficiënt én duurzaam te bewerken.

Op de informatieavond van 2 februari zal Brigitte Vogt een inleiding houden over Brazilië. Brigitte heeft enkele jaren in Brazilië gewoond en is lid van de Latijns-Amerika werkgroep in Heerlen.
Op 16 februari zal Kees Dekkers, medewerker van het Bureau Internationale Solidariteit in Roermond, het belang van het project toelichten en de problematiek van grootschalige landbouw in het Amazonegebied.

Beide informatie-avonden beginnen om 20 uur en vinden plaats in een van de vergaderzalen van Klooster Wittem. De toegang is vrij.

infoSecretariaat
(043) 450 2649
organisatieKlooster Wittem
locatieKlooster Wittem
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl