Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Arnold Janssen klooster te Wahlwiller
(Arnold Janssen)

Arnold Janssen klooster te Wahlwiller

Website E-mail

De missiezusters
dienaressen van de Heilige Geest (SSpS)
zijn een internationale missionaire congregatie binnen de Katholieke Kerk, een groep van ca 3700 vrouwen, afkomstig uit verschillende culturen en naties.
Stichter is Arnold Janssen (1837-1909)

Capucijnenweg 9
6286 BA Wahlwiller/Wittem NL
(043) 451 18 41

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 8 t/m zondag 10 mei 2009    Evangelie van 2009-05-08
 titelIk, een mysticus?!
beschrijvingAls christenen, soefi’s of boeddhisten, ja, mensen in het algemeen, proberen weer te geven wat hen werkelijk raakt, ervaren ze, dat hun diepste belevingen moeilijk onder woorden zijn te brengen. Ze gebruiken daarom wonderlijk genoeg allemaal dezelfde taal: de taal van beelden, van verhalen, van muziek of van het stil verwijlen, kortom de taal van het hart, de taal van liefde, de taal van mystiek.
Dat vergaat ons allemaal zo. Als je op een gezegend moment intens ervaart wie je werkelijk bent, wat het echte leven is, wat je wezenlijk draagt, wat je diep ontroert en wat je - door alles heen - gáánde houdt - dan kun je daar alleen in beelden, verhalen of zang iets daarvan over proberen te brengen aan anderen. Dat soort ervaringen grijpen diep in, je verandert erdoor.
We hebben dan op een intense wijze iets ervaren van het goddelijk Geheim dat ons omgeeft - m.a.w. - een mystieke ervaring werd ons geschonken.
Mystiek is niet ver weg, maar heel dichtbij te zoeken.

Hoe intens die beleving ook is of is geweest, toch kunnen de druk, de zorgen of de afleiding van iedere dag zo’n ervaring tijdelijk of langdurig ‘ondersneeuwen’. Maar de hunkering blijft...
Tijdens dit weekend willen we een sfeer scheppen en hulpmiddelen aanbieden om contact te maken met onze diepere ervaringen, door de weg van de stilte te gaan, door oefenen in naar-binnen-luisteren, door onze intuïtie tot spreken te brengen.

Bouwstenen van dit weekend, dat geheel in stilte wordt doorgebracht, zijn daarom:
- tijd voor stille overweging
- enkele korte inleidingen
- eenvoudige vormen van creativiteit om onze intuïtie te beluisteren
- momenten van stil gebed en luisteren naar getuigen uit de Schrift

Als begeleiders zijn we beschikbaar voor een persoonlijk gesprek, voor wie dat wenst.

Datum: van vrijdag 8 mei, 18.00 uur, tot zondag 10 mei, rond 14.30.

info info@arnoldjanssenklooster.nl
tel.: (043) 4511841
www.arnoldjanssenklooster.nl
organisatieArnold Janssen klooster te Wahlwiller
locatieArnold Janssen Klooster
plaatsWahlwiller (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl