Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervrijdag 27 februari 2009    Evangelie van 2009-02-27
 titelTaizéviering Adelbertuskerk Haarlem
beschrijvingDe kersttijd is nog niet eens zo heel lang achter de rug en we gaan ons alweer voorbereiden op het paasfeest. In het zuiden wordt er Carnaval gevierd. Het Carnaval wordt afgesloten met aswoensdag, waarna vervolgens de 40-dagentijd begint die ons uiteindelijk naar het Paasfeest leidt.

Het eerste weekend van de 40-dagen tijd wordt er weer een Taizéviering in de Adelbertuskerk, aan de Rijksstraatweg 26 te Haarlem Noord georganiseerd. Op zaterdagavond 27 februari om 19.00 uur zullen de Cantorij en Trinity weer zingen tijdens bijzondere vorm van vieren, met als voorganger ds. Cees Verhoeven van de Immanuëlkerk.

De Taizéviering en begin van de 40-dagentijd vallen heel mooi samen. Taizévieringen bieden de ruimte voor bezinning, meditatie en gebed; door de liederen die er gezongen worden, de gebeden die er worden uitgesproken en ook de stiltes die er zijn. De 40-dagentijd is eveneens een periode van bezinning, waarin wij ons voorbereiden op Pasen.

De Taizévieringen sluiten goed aan de moderne beleving van het geloof van veel mensen. In onze kerk worden de vieringen dan ook steeds populairder. Er blijkt een sterke behoefte te zijn om samen te bidden en te vieren, maar ook aan ruimte voor de eigen geloofsbeleving. Hier willen we graag invulling aan geven. Aan het begin van de 40-dagentijd hopen we dan ook dat we met veel mensen samen op weg kunnen gaan naar Pasen. Aangezien het koor Trinity mede de vieringen begeleid willen we expliciet ook alle jongeren weer uitnodigen voor deze viering.

infoJeroen Traudes
(023) 526 16 26
bestuur_trinity@zonnet.nl
www.adelbertusparochie.nl
www.trinity.nl .nu
locatieH. Adelbertuskerk, Rijksstraatweg 26
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl