Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 24 januari 2009    Evangelie van 2009-01-24
 titelProt. conferentie 'Bijbel of new age?'
beschrijvingOp zaterdag 24 januari vindt de ontmoetingsdag van de protestantse Werkgroep ”Bijbel of New Age” plaats. Aanvang 10.00 uur, einde 16.00 uur

NIEUWE LOCATIE : Ontmoetingscentrum de Rank, Vliegend Hertlaan 4a, 3526 KT te Utrecht, (030) 711 53 80.

Vooraf reserveren is zinnig, aan de hand daarvan kunnen wij voor een goede zaalindeling zorgen.

In de ochtend zal een lezing worden gegeven door Martin en Elke Kamphuis met het thema 'De fascinatie van het Westen voor het boeddhisme en de dalai lama'.

We nemen waar dat het boeddhisme steeds meer ingang vindt bij de Westerse mens. Het aantal huishoudens met boeddhistische afbeeldingen in interieur of tuin valt niet meer te tellen. Kerken halen boeddhistische monniken binnen hun muren. Het aantal beoefenaars van zen- en mindfulnessmeditatie groeit explosief. Het zijn slechts voorbeelden. Er is iets aan de hand in het Westen waardoor het boeddhisme zo gemakkelijk ingang vindt en de dalai lama groot aanzien verwerft. Deze is wereldwijd een geziene gast op theologische faculteiten. Hij is populairder dan de paus en trekt door het Westen als de Christus van deze tijd. Veel beroemde acteurs in Hollywood volgen hem en ondersteunen de verbreiding van het boeddhisme.

Martin Kamphuis woont en werkt met zijn vrouw Elke in Duitsland en houdt voordrachten over het verschil tussen het Boeddhisme, het New Age-denken en het Christendom. Twee jaar geleden richtten zij de vereniging ”Gateway” op. Kamphuis was meer dan zeven jaar boeddhist voor hij zich tot het christelijke geloof bekeerde. In de tijd dat hij in Amsterdam zijn eigen praktijk voor New Age-therapieën had, leerde hij Elke kennen. Elke hield zich vooral bezig met esoterie en dat ging goed samen met Martins boeddhistische interesse. Samen maakten ze in 1990 een wereldreis en deden onder andere Australië aan. Daar kwamen zij ‘toevalligerwijze’ in aanraking met een Christelijke gemeente en aanvaardden Jezus Christus als hun Verlosser.

Op onze website www.bijbelofnewage.info/tibetaanse_boeddhisme.htm vindt u een eerdere lezing die zij in 2003 voor onze werkgroep hielden.

Overig programma: gelegenheid voor pastoraat, bemoediging en bijpraten. Ieder mag onderwerpen ter sprake te brengen.

Koffie / thee is verkrijgbaar. Een lunch kunt u het beste zelf meebrengen, of iets halen in de buurt van de Rank.

Toegangsprijs € 7,50 (Dit mag echter geen beletsel vormen, studentenpas 50% korting). Let op: Gratis parkeren !

infoInterkerkelijke Werkgroep
”Jezus Christus is onze Heer en Verlosser !”
”Bijbel of New Age”
Secretariaat: Kinkelenburg 16
3334 EL Zwijndrecht
(078) 619 24 09
Bijbelofnewage@telfort.nl
locatieOntmoetingscentrum de Rank, Vliegend Hertlaan 4a, 3526 KT
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl