Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Reis
reis
wanneerzondag 25 januari 2009    Evangelie van 2009-01-25
 titelMissiereis info-middag Blauwe Zusters
beschrijvingHeb jij er wel eens over nagedacht om een tijdje als vrijwilliger naar het buitenland te gaan? Vraag je je af wat je zult gaan doen wanneer je je middelbare school of je beroepsopleiding afgerond hebt? Of hoe je je vakantie door zal brengen?

De religieuze familie van het Mensgeworden Woord, beter bekend als de Blauwe Zusters, doet missiewerk in meer dan 30 landen over de hele wereld en op de meeste plaatsen zijn vrijwilligers van harte welkom. Je kan samen met vrienden of alleen of met je gezin komen. Voor twee weken of zelfs voor twee jaar.

Velen zijn je voorgegaan en hebben meegewerkt in onze huizen van barmhartigheid of op een van onze scholen bijvoorbeeld door een vak te doceren als engels of door te klussen. Anderen hebben in hun eigen vakgebied geholpen (bijvoorbeeld als verpleegkundige of technicus etc.)

Er zijn vele mogelijkheden. Wat je kan gaan doen hangt af van jouw mogelijkheden en van de situatie en noodzaak ter plaatse. Wanneer je op deze manier met ons samen(mee)werkt kan dat ook voor jezelf veel betekenen. Door aan ons leven deel te nemen in het gebed, in het vieren van de eucharistie en in de aanbidding (als je dat wilt) heb je een unieke kans om te ontdekken wat geloven inhoudt, waar jij nu staat en hoe je daarin kan groeien.

Ook zorgen we er natuurlijk voor dat er ruim gelegenheid voor ontspanning is door bijvoorbeeld uitstapjes in de omgeving, culturele activiteiten, kamperen enz.

Geen van de missies heeft speciale accomodatie voor vrijwilligers. Je moet er dan ook geen bezwaar tegen hebben om te verblijven waar we ook zelf wonen. Het ontvangen van jou als vrijwilliger betekent voor ons het bieden van eenvoudige ouderwetse gastvrijheid.

Omdat er voor de vrijwilliger bijna geen andere kosten zijn dan het vliegticket is dit aanbod echt een bijzondere kans om je leven een tijdje in dienst te stellen van de meest behoeftigen. Dit geldt in het bijzonder voor studenten (of docenten) tijdens de vakantieperiodes of na het halen van een diploma. Ook voor gezinnen die zich in willen zetten zijn er mogelijkheden.

Tot slot is het belangrijk te weten dat dit programma er is voor iedereen die zich geroepen voelt zijn of haar persoonlijke talenten in te zetten om de noden in de verschillende landen te dienen.

Als je erover nadenkt om enige tijd als vrijwilliger bij ons door te brengen, neem dan contact op met m.milagro@servidoras.org .

infowww.blauwezusters.nl
locatieonbekend
plaatsonbekend
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl