Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 22 januari 2009    Evangelie van 2009-01-22
(Sint Vincentius)
 titelLandbouw in winters perspectief
beschrijvingLandbouw in winters perspectief
Verder kijken naar de gevolgen van de veranderingen in de landbouw

Donderdag 22 januari 2009 om 20.00 uur
Parochiecentrum H. Paulus, Westdorplaan 122 te Raalte

Armoede in de landbouw is geen onderwerp dat veel wordt besproken. Toch zit bijna de helft van de bedrijven in de land- en tuinbouw onder het bestaansminimum (€ 22.000 per jaar). Leven onder bestaansminimum heeft gevolgen voor zowel het “voorhuis” als het “achterhuis” en dwingt tot nieuwe prioriteiten. Als je niet mee kunt doen, dan wordt meedoen juist erg belangrijk. Het is dan belangrijk om erbij te horen, niet buitengesloten te worden. Dit is ook het geval als het bedrijf net iets meer dan een gemiddeld inkomen oplevert.

Dan gaan ouders allereerst op uitgaven voor zichzelf bezuinigen. Een ander punt is dat mensen met armoede bijvoorbeeld niet in het voren kunnen kopen: als er een voordeeltje is. Voordeeltjes gaan aahun neus voorbij. Voor investeringen is geld nodig en dat is in zo’n situatie niet meer mogelijk, leningen worden niet meer verkregen. Hoe gaat het dan met de kinderen? De werkgroep Landbouw en Kerken Overijssel nodigt u uit voor dit programma:
1. Opening en kennismaking.
2. Schets van de actuele sociaal-economische aspecten van landbouwbedrijven.
3. Visie van ‘plattelanders’ op armoede: “Armoede Live”
4. Vraaggesprek over de zichtbaarheid van armoede.
5. Toelichting en gesprek over: Wat kan de gemeente doen? Wat kan de kerk doen?

info
locatieParochiecentrum H. Paulus, Westdorplaan 122
plaatsRaalte (Noord-Brabant)
postcode81
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl