Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 21 december 2008    Evangelie van 2008-12-21
 titelMaria kersttour
beschrijvingEerste Maria Kerst Tour door West-Friesland op 21 december

Een van de bijzondere activiteiten rond de tentoonstelling ‘Maria. Liefde voor Maria in Noord-Holland’ in het Westfries Museum, zal op zondag 21 december a.s. worden gehouden. U krijgt dan de gelegenheid om met uw eigen vervoer een of meer van de maar liefst acht Mariakapellen in West-Friesland te bezoeken.

Alle kapellen zullen op die dag in principe tussen 11.00 uur en 16.00 uur worden opengesteld voor iedereen. Kijkt u voor de exacte openingstijden hieronder bij de informatie over de kapellen.

Vrijwilligers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en er zullen diverse activiteiten worden georganiseerd. Op deze manier krijgt u de gelegenheid om uw Kerstbeleving of -devotie dit jaar extra inhoud te geven. Mariakapellen in West-Friesland West-Friesland telt maar liefst acht van de 13 Mariakapellen in Noord-Holland. Andijk, Grootebroek, Hoogwoud, Hoorn, Medemblik, Obdam, Schagen en Zwaag zijn de trotse gemeenten met een Mariakapel. Al deze kapellen kennen een bijzondere geschiedenis. Vrijwilligers, die zich vaak inzetten voor onderhoud en behoud hebben vaak bijzondere verhalen. Op www.mariakapellen.nl kunt u er veel over lezen.

De Mariakapellen hebben stuk voor stuk welwillend gehoor gegeven aan de oproep van het Westfries Museum om op de laatste zondag voor de Kerst open te zijn om de West-Friezen de gelegenheid te geven op een klassieke en bijzondere manier inhoud te geven aan hun beleving van de kerst.

Via de postcodes kunt u een route uitzetten langs de Mariakapellen die u wilt bezoeken. Indien u wilt kunt u uw Maria Kerst Tour afsluiten met een bezoek aan de tentoonstelling in het Westfries Museum. Dit is op 21 december open tot 17.00 uur.

infowww.wfm.nl
locatieWest-Friesland
plaatsHoorn (Noord-Holland)
postcode16
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl