Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 20 december 2008 t/m zondag 4 januari 2009    Evangelie van 2008-12-20
 titelMariarondleiding in Bonnefantenmuseum
beschrijvingSpeciaal in de kerstvakantie organiseert het Bonnefantenmuseum in Maastricht tien speciale rondleidingen, die telkens om 11.30 uur plaatsvinden. Dagen: 20, 21, 23, 26, 27, 28, 30 december en 2 t/m 4 januari.

Een Vriend van het museum staat voor u klaar om alle ins en outs te geven over de afbeelding van Maria, de meest afgebeelde vrouw in de kunstgeschiedenis. Dat is niet voor niets, want als moeder van Jezus staat zij in de kersttijd extra in de belangstelling. In de volksdevotie is Maria enorm populair en wordt zij vaak aangeroepen omdat zij als moeder en vrouw 'toegankelijker' zou zijn dan Christus. Alleen al in de tentoonstelling Palazzo is een hele zaal gevuld. En niet alleen schilderijen, ook reliëfs. Er is zelfs een exemplaar van het Della Robbia atelier.

Deelname rondleidingen gratis voor bezoekers op vertoon van entreebewijs. Let op: vanwege te verwachten drukte tijdig aanwezig zijn; capaciteit is beperkt en reserveren is niet mogelijk.

Dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur.
De kassa sluit om 16.30 uur. We zijn ook open op nationale feestdagen die op een maandag vallen.

Gesloten
Het museum is gesloten op 1 januari, 25 december en tijdens carnaval (za t/m di). Op maandagen zijn het museum, Ipanema én de kantoren gesloten.

info(043) 329 01 90 (di t/m vrij)
(043) 329 01 99
info@bonnefanten.nl
www.bonnefanten.nl
locatieBonnefantenmuseum
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl