Vandaag is woensdag 16 oktober  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 14 december 2008    Evangelie van 2008-12-14
 titelKerstconcert st. Bavo koren
beschrijvingDe koren van de Kathedrale Basiliek St. Bavo geven ook dit jaar weer het traditionele kerstconcert in de sfeervol verlichte Kathedrale Basiliek aan de Leidsevaart in Haarlem. Op zondag 14 december 2008 brengen zij een gevarieerd programma met bekende en minder bekende kerstliederen als warme aanvulling in deze donkere adventstijd. Ook is er dit jaar weer op veler verzoek de samenzang met het Kathedrale Koor.

De koren staan onder leiding van de dirigenten Gilles Michels en Fons Ziekman. De muzikale begeleiding van het concert is in handen van organist Albert-Jan Roelofs met medewerking van een koperensemble.
Het concert begint om 15.30 uur (deur open om 15.00). Kaarten à € 10,00 (CJP/65+/KFed € 7,50) verkrijgbaar bij de ingang van de Kathedraal.

Naast bekende kerstliederen als “Hodie Cristus natus est” en “Nu zijt wellekome”, zal het concert worden afgesloten met de bijzondere uitvoering van “Four Songs of the Nativity” van Howard Blake. Deze vier liederen zijn gebaseerd op laat middeleeuwse gedichten, waarmee het Groot Kathedrale Koor, samen met de koperblazers het concert feestelijk zal afsluiten.

info h.hartog@koorschoolhaarlem.nl
www.koorschoolhaarlem.nl
locatieSt. Bavo kathedraal
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl