Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 20 december 2008 t/m zondag 4 januari 2009    Evangelie van 2008-12-20
 titelKerststallen in Abdij Mariënkroon
beschrijvingIn de periode 20 december 2008 tot en met 4 januari 2009 worden in de oude toren van de abdij weer een groot aantal kerstgroepen en kerststallen geëxposeerd.

Ieder jaar wordt weer een beroep gedaan op een ander lid van de Vereniging Vrienden van de Kerstgroep Nederland, die op zijn eigen wijze tijdens verre reizen bewust naar bijzondere kerstgroepen zoekt, om deze tentoonstelling in te richten. Hierdoor valt er ieder jaar weer vanuit een andere invalshoek een nieuw licht op het eeuwenoude kerstverhaal en blijft het een feest de tentoonstelling te bezoeken.

Dit jaar toont Mw. Bottema uit Bilthoven een deel van haar grote verzameling. In de historische kelder van de donjon kan men traditioneel genieten van warme chocolademelk of een glas glühwein. Op de beneden verdieping richt Heemkundekring “Onsenoort” een expositie in van eigengemaakte kerstkaarten alsmede een tweetal thematentoonstellingen.

De tentoonstelling is in bovengenoemde periode geopend dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur . 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Voor groepen, schoolklassen, verenigingen e.d. is het mogelijk op afspraak de expositie te bezoeken vanaf 15 december.

Telefonisch informatie iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 op (073) 511 50 40.

info honsoirde@planet.nl
www.honsoirde.nl
locatieAbdij Marienkroon
plaatsNieuwkuijk (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl