Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 13 december 2008    Evangelie van 2008-12-13
 titelGregoriaanse Vespers/Eucharistieviering
beschrijvingOp zaterdag 13 december zingt de mannenschola van Stichting Amici Cantus Gregoriani, (Vrienden van de Gregoriaanse Zang), in de parochiekerk van de H H. Fabianus en Sebastianus te Sevenum.

Men zingt gregoriaans in de Vesperdienst van 17.30 uur en in de H. Mis van 18.00 uur.

Gregoriaans is de oudste en een van de meest fascinerende vormen van liturgische muziek in het Westen. Het vrije ritme, de eenstemmigheid zonder instrumentale begeleiding en de bijzondere melodieën geven deze zang haar eigen kenmerkende karakter.
De Stichting ACG wil de beoefening van het gregoriaans bevorderen en de bestudering ervan stimuleren.

Mannenschola
De actieve beoefening en toepassing van het gregoriaans krijgt gestalte door een eigen landelijke schola van de stichting ACG. Het koor bestaat uit ongeveer vijftien mannen komend uit verschillende delen van ons land. Sinds 1994 staat de schola onder leiding van Gerrit Hulsink.

De schola benadert het gregoriaans vanuit middeleeuwse handschriften om te komen tot een zo oorspronkelijk mogelijke weergave van deze liturgische muziek. De schola is niet aan een kerk gebonden. Op verzoek verzorgt zij door heel Nederland de gregoriaanse zang, bij voorkeur in liturgische vieringen.

In het verleden trad zij onder andere op in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen en 's Hertogenbosch. Ook gaf zij acte de présence in Dokkum tijdens de Bonifacius Muziekpromenade en bij het Nederlands Gregoriaans Festival in Ravenstein.

Meer informatie over de Stichting en over de schola vindt u op onze website www.amicicantusgregoriani.nl

infowww.amicicantusgregoriani.nl
locatieH H. Fabianus en Sebastianus
plaatsSevenum (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl