Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 13 t/m zondag 21 december 2008    Evangelie van 2008-12-13
 titelA festival of lessons and carols
beschrijvingIn de Advent wordt er in de provincie Utrecht een vijftal speciale vieringen georganiseerd. Deze speciale vieringen hebben de traditioneel Engelse vorm van “Festival of Lessons and Carols”. Het geheel duurt ongeveer een uur en bestaat uit een zevental lezingen uit de bijbel (lessons) die worden afgewisseld met evenzoveel koorwerken (carols). Tussen de lezingen en de koorzang wordt steeds één couplet van een verbindend lied gezongen als samenzang.

De bijbehorende meditatie wordt verzorgd door de diaken of dominee van de kerk, waar het koor te gast is. De koorzang wordt verzorgd door het speciaal voor deze vieringen opgerichte projectkoor “Puer Natus Est” dat nu al voor het tiende jaar onder leiding staat van de Amersfoortse dirigent Theo Hoogenboom.

De vieringen zijn op:

- zaterdagavond 13 december om 19.00 uur in de Immanuëlkerk, Soestdijkseweg Zuid 49a, De Bilt (meditatie ds. Marianne Oskam),

- zondagmiddag 14 december om 16.00 uur in Hoeksteen, Groenekade 7, Vianen (meditatie ds. Wilma Klein),

-zaterdagavond 20 december om 19.00 uur in De Kapel, Kapelweg 45, Maarn (meditatie ds. Simon Dingemanse)

-zondagmiddag 21 december om 16.00 uur in de Ansfridusparochie, Jacob Catslaan 28, Amersfoort (meditatie diaken André van Boven).

Ongetwijfeld is dit een mooie gelegenheid om toe te leven naar Kerstmis. U bent van harte welkom; de toegang is vrij, met een collecte na afloop.

infoTheo Hoogenboom
Panfluitstraat 26
3822 CX Amersfoort
(033) 455 06 89
locatieDiverse
plaatsDiverse (Utrecht)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl