Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 7 december 2008    Evangelie van 2008-12-07
 titelUniversiteitsorkest in Sint-Christoffel
beschrijvingIn de reeks ‘Kathedraalconcerten’ speelt het Universiteitsorkest Maastricht op zondag 7 december in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. Het Maastrichtse talent Wouter Bergenhuizen verleent hieraan medewerking, door het vierde pianoconcert van Beethoven ten gehore te brengen. Daarnaast vindt de Nederlandse première plaats van het werk ‘Passing the open windows’ van de Limburgse componist Christiaan Janssen en symfonie nr. 8, ‘Die Unvollendete’ van Franz Schubert.

Het concert begint om 16.00 uur. Entree: € 12,- (studenten € 7,-). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.unimaas.nl/orkest.

Een aantal malen per jaar wordt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond een groots kerkconcert aangeboden door de Stichting Scala, die daarmee een bijdrage wil leveren aan de functie van de kathedraal als centrum voor kerkmuziek in Limburg. Nu is het dus de beurt aan het Universiteitsorkest Maastricht.

Het orkest besluit met dit concert haar 30-jarig bestaan. In 1978 richtten enkele enthousiaste medewerkers onder de bezielende leiding van de bekende harpiste Phia Berghout een orkest op. De leden van het orkest waren in eerste instantie voornamelijk medewerkers van de universiteit en hun partners. Omdat er nog niet zo veel studenten waren was hun aantal in het begin gering. Parallel aan de groei van de universiteit is ook het orkest in omvang toegenomen en bestaat nu uit ruim 45 musici waarvan een groot aantal studenten. Ook het internationale karakter van de universiteit weerspiegelt zich steeds meer in het orkest.

Pianist Wouter Bergenhuizen genoot het eerste deel van zijn opleiding aan het Amsterdams Conservatorium. Momenteel studeert hij aan de gerenommeerde Frans Liszt Academie in Boedapest.

infowww.unimaas.nl/orkest.
www.kathedraal-roermond.nl
locatieSint-Christoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl