Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 21 december 2008    Evangelie van 2008-12-21
 titelKerst-pelgrimswandeling naar Banneux
beschrijvingOp zondag 21 december a.s. organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) als kerstvoorbereiding haar jaarlijkse pelgrimswandeling naar het bekende Maria-oord Banneux in de Belgische Ardennen.

Gezien het te verwachten grote aantal belangstellenden zullen pelgrims in kleine groepen op pad gaan. Degenen die niet opzien tegen 42 kilometers door heuvelachtig terrein, kunnen zich melden bij de kerk van Margraten tussen 07.00 en 7.30 uur. Wie 6 kilometer minder wil wandelen, kan beginnen bij de kerk van Noorbeek: tussen 7.45 en 08.15 uur. Ook Abdij Val Dieu in het Land van Herve (B) is een startplaats, en wel tussen 10.00 en 10.30 uur. Dan zijn het nog 25 pittige kilometers naar Banneux.

In de abdijkerk van Val Dieu verzorgen leden van de organiserende SPV vanaf 10.00 uur om de 10 minuten een kort openingsgebed voor vertrekkende en passerende pelgrims. Zo’n twee uur later zijn er op dezelfde wijze geregeld bezinningsmomenten in het bedevaart-kerkje van Noblehaye dat speciaal voor deze gelegenheid wordt opengesteld en verwarmd.

Onder meer in de casse croûte (herberg) van Abdij Val Dieu en in het dorpje Soumagne is er gelegenheid om iets te eten en te drinken, maar het is aan te bevelen zelf ook drank en etenswaar voor onderweg mee te nemen.

In de Boodschapskapel te Banneux is er om 17.30 uur een eucharistieviering voor de pelgrims en voor allen die zich bij hen willen aansluiten. Muziekensemble ‘Berggalm’ uit Noorbeek verleent daaraan medewerking.

Daarna is er nog gelegenheid om een maaltijd te gebruiken in een van de restaurants in Banneux, voordat om 20.00 uur bussen terugrijden naar de vertrekplaatsen. Alleen zij kunnen mee terugrijden die vóór 16 december een busplaats à € 10,- p.p. hebben gereserveerd; het liefst via e-mail: info@spvlimburg.nl of anders telefonisch: 046 - 451 4797 (b.g.g. 043 - 450 3622).

Als men zelf vervoer terug regelt, is voor deze pelgrimswandeling geen aanmelding nodig. Op tijd aanwezig zijn op een van de vertrekpunten is dan voldoende. De deelnamekosten beperken zich tot € 1,- voor de brochure met routebeschrijving en bezinningsteksten, die op de drie vertrekpunten verkrijgbaar is.

info info@spvlimburg.nl
(046) 451 47 97
(b.g.g. (043) 450 36 22).
locatie
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl