Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 9 t/m zondag 14 december 2008    Evangelie van 2008-12-09
 titelKerstsfeer kasteel Middachten
beschrijvingKasteel Middachten in De Steeg opent van 9 t/m 14 december van 11.00-19.00 uur weer haar deuren om bezoekers te laten genieten van de echte kerstsfeer op het kasteel. Dit jaar ligt het accent op fraaie en bijzondere bloemversieringen in de salons van het kasteel. Daarnaast hebben bekende Nederlanders, Anky van Grunsven en Marlies Claassen, bekend van Omroep Gelderland, een eigen kerstboom in het kasteel versierd.

Kerstactiviteiten
Bezoekers die meer willen weten over geuren kunnen een geurworkshop volgen onder deskundige leiding van Jacques Coolen. Hij is een kunstenaar op het gebied van bloemen en weet geuren tot leven te brengen.

Natuurlijk hoort ook muziek bij een echte kerst en daarom zingt het koor van de Engelse Kerk op zaterdagmiddag (13 december) Christmas carols. Op zondagmiddag (14 december) komen de midwinterhoornblazers de kerstsfeer verhogen.

Kerstsfeer op het kasteel
Blikvanger in de ontvangstzaal van het kasteel is zoals ieder jaar de metershoge kerstboom met duizenden lichtjes en daaronder een winterlandschap met de kerststal. In de eeuwenoude trappenhal met prachtig houtsnijwerk en stucwerk klinken de subtiele klanken van een harp. En als de schemering valt, worden honderden vetlampjes ontstoken, die het kasteel en de voorplaats sprookjesachtig verlichten.

Kerstmarkt
In het onderhuis van het kasteel is er tijd voor thee met lekkers. Ook kan de Middachter wildpaté weer geproefd worden. In de bijgebouwen is een kerstmarkt ingericht, waar vaak handgemaakte kerstcadeautjes en -decoraties te koop zijn. De glühwein en knapperende houtvuren om op te warmen, ontbreken niet.

Geopend van dinsdag 9 t/m zondag 14 december, 11.00-19.00 uur
Entree: volw. € 8,00; kind. 4 - 12 € 4,00
groepen (vanaf 25 pers.) € 7,00 pp (bij vooraanmelding)

Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn en gebruik maken van een rollator of rolstoel.

Kasteel Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein.

info(026) 495 49 98
www.middachten.nl
locatieKasteel Middachten
plaatsDe Steeg (Gelderland)
postcode69
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl