Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 26 december 2008    Evangelie van 2008-12-26
 titelKerstconcert Dietsch Vocaal Ensemble
beschrijvingOp tweede kerstdag vindt voor de negende keer het traditionele kerstconcert plaats in Museum Kempenland Eindhoven, Steentjeskerk, Sint-Antoniusstraat 5-7 te Eindhoven. Het Dietsch Vocaal Ensemble onder leiding van Ed Kronenburg verzorgt het concert, dat om 15.30 uur begint.

Op het programma staan Latijnse motetten uit de 16de en 17de eeuw van onder andere Michael Praetorius, Ludovico da Vittoria en William Byrd en oud-Nederlandse kerstliederen uit het pas uitgegeven Roermondse handschrift (2008), dat in de Universiteitsbibliotheek van Utrecht wordt bewaard en in bezit was van de paters Redemptoristen in Kapel in ’t Zand te Roermond. Het bevat naast gregoriaanse gezangen ook eenvoudige volkse melodieën.

Na de pauze worden bewerkingen van oud-Nederlandse kerstliederen door Jan Bank en Louis Toebosch afgewisseld met Carols in lichtvoetige arrangementen.

De toegangsprijs tot het concert bedraagt voor volwassenen € 8,- en voor kinderen tot 12 jaar € 2,00. Dit is inclusief de toegang tot het museum als ook een consumptie in de pauze.

In verband met het beperkt aantal plaatsen en de verwachte toeloop kunt u vooraf telefonisch plaatsen reserveren door te bellen met André van Hoof 040-2435299 of Joep Vermeulen 0499-474200. Gereserveerde kaarten liggen tot uiterlijk één kwartier voor aanvang klaar. Daarna worden ze aan andere belangstellenden uitgegeven.

infoAndré van Hoof
(040) 243 52 99

Joep Vermeulen
(0499) 474 200
locatieSteentjeskerk, Sint-Antoniusstraat 5-7, 5616 RT
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl