Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 26 november 2008    Evangelie van 2008-11-26
 titelLezing Antoine Bodar
beschrijvingPriester, schrijver en hoogleraar christendom, cultuur en media, Antoine Bodar houdt op woensdag 26 november om 20.00 uur in de Bleumerslocatie van het Almendecollege in Silvolde en houdt een inleiding over het Christendom in deze tijd.
De toegang is gratis.

Antoine Bodar is verfoeid en geliefd bij publiek en media door de helderheid van geloofsgetuigenis, schroomt niet te spreken over Christus en zijn kerk en aldus zaken bij de naam te noemen tegen de waan in van alledag. Antoine Bodar studeerde kunstgeschiedenis, literatuurwetenschap, filosofie en theologie aan de universiteiten van Amsterdam, Bazel, Leiden en Utrecht.

In 1985 besloot Bodar gehoor te geven aan zijn roeping om priester te worden. In 1992 is hij door bisschop Bomers in de kathedrale Basiliek Sint Bavo tot priester gewijd. Na zijn wijding werd hij benoemd tot pastor van de Amsterdamse Jezuïtenkerk de Krijtberg. In 1998 vertrok Bodar naar Rome voor een studie dogmatische theologie aan de Pontificia Universitá Gregoriana. Intussen schreef hij diverse boeken en columns voor kranten en weekbladen.

Bodar is vanaf 2006 bijzonder hoogleraar christendom, cultuur en media verbonden aan de universiteit van Tilburg, verder is hij bekend van zijn optreden op symposia en in media.
Dat hij verfoeid en gelieft is blijkt onder andere door het volgende citaat, dat hij uitsprak op de Van der Grintenlezing op de Radbouduniversiteit Nijmegen in Juni van dit jaar: ‘ Godsdienst is een wezenlijk deel van de cultuur, in openbaarheid te beleven en uit te dragen, ook al wordt daar door enkele Haagse barbaren anders gedacht’.

De keuze van het thema is vooral bepaald door de huidige levendige discussie over religie in het publieke domein. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door het zangkoor de Górgelpiepen met Byzantijnse liederen. Het kerkbestuur van de Mauritiusparochie is zeer verheugd dat deze alom bekende priester beschikbaar is om in Silvolde een publiekelijke discussie te voeren over het christendom in deze tijd.
Iedereen is van harte welkom.

infoG.C.B. Mientjes
(0315) 323 477
info@Mauritiusparochie.nl
www.antoinebodar.nl
locatieBleumerslocatie van het Almendecollege
plaatsSilvolde (Gelderland)
postcode70
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl