Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 26 t/m zondag 28 maart 2004    Evangelie van 2004-03-26
 titelStabat Mater-concerten
beschrijvingOp vrijdag- en zaterdagavond 26 en 27 maart 2004 (20.30) en zondagmiddag 28 maart 2004 (14.15) worden de Stabat Mater-composities van Liszt, Tuma en Szymanowski ten gehore gebracht. De St. Petruskerk in Oirschot is wederom het toneel van dit jaarlijkse concert. De concerten, georganiseerd door de Boxtelse Stichting Stabat Mater, trekken jaarlijks ruim 2500 bezoekers.

Kaartverkoop
De kaarten zijn te koop bij het VVV-kantoor in Oirschot. De VVV is iedere dag geopend van 10.00 tot 16.30. Speciaal voor het Stabat Mater-concert is de VVV ook geopend op vrijdag 26 maart en zaterdag 27 maart van 18.30 tot 20.00 uur. Door de grote belangstelling voor het concert zijn nog maar beperkt kaarten te koop. De VVV verkoopt kaarten voor alle drie de concertdagen. De eerste rang kaarten kosten 30 euro, tweede rang 25 euro en de plaatsen in de zijbeuken van de kerk 15 euro.

Europa staat centraal
Voor Europa is 2004 een belangrijk jaar. Dan treden nog eens tien landen toe tot de Europese Unie. In dat kader heeft de Stichting Stabat Mater gekozen voor de Stabat Mater-composities van componisten afkomstig uit de toetredende landen, namelijk Tuma (Tsjechië), Liszt (Hongarije) en Szymanowski (Polen). Het Brabants Orkest en Brabant Koor voeren onder leiding van Soustrot deze zeer verschillende, maar prachtige werken uit. De solisten zijn Izabella Klosinska (sopraan), Bea Robein (mezzosopraan/alt), Alex Vermeulen (tenor) en Andreas Jankowitsch (bariton).

Stabat Mater-tragiek
Stabat Mater is het van oorsprong liturgisch gedicht over de wenende moeder Maria bij de kruisdood van Jezus. Dit gedicht vormt al sinds de Middeleeuwen een rijke inspiratiebron voor componisten. Zo'n 400 componisten toonzetten in de afgelopen vijf eeuwen het Stabat Mater. Beroemde Stabat Mater's zijn die van Orlando di Lasso, Rossini, Pergolesi, Dvorák en in de twintigste eeuw onder meer Poulenc.

infowww.stabatmater.nl
locatieSint Petruskerk
plaatsOirschot (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl