Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervanaf maandag 17 november 2008    Evangelie van 2008-11-17
 titelOproep: hulp gezocht voor processie
beschrijvingNamens de broederschap van het Heilig Hout i.o. van Dordrecht zoekt de H. Mariaparochie steun voor hun poging de jaarlijkse processie weer in ere te herstellen.

Tot 1572 was Dordrecht een bekende bedevaartsplaats. Met de terugkeer van de Middeleeuwse relikwie groeide de wens om deze processie(op de eerste zondag van juli) nieuw leven in te blazen en daardoor het kruis van Christus in de openbaarheid te brengen.

Om dit te realiseren, wordt hulp gevraagd van bijvoorbeeld parochies die zelf ook jaarlijks een processie organiseren. Zodat zij ervaringen kunnen delen en helpen met attributen, enzovoorts.

infoH. Mariaparochie,
Jan Wiersma
(078) 617 61 91
jannekeewiersma@orange.nl
locatieH. Mariaparochie
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl