Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 26 december 2008    Evangelie van 2008-12-26
 titelDe muzikale en poëtische kerststal
beschrijvingOp Tweede Kerstdag zal de Zeeuwse Koorschool, als gebruikelijk, een kerstconcert verzorgen in de R.-K. Heilige Maria Magdalenakerk te Goes. Dit jaar heeft het kerstconcert als thema 'De muzikale en poëtische kerststal'; met kerstpoëzie en kerstmuziek zullen het jongenskoor, het kleinkoor en het herenkoor de kerststal 'uitbeelden'.

Voor de poëzie is gekozen uit werk van oude, vergeten, niet vergeten en hedendaagse dichters waaronder Harmenszoon van Warvershoef, van der Machtelt, Leopold, Buckinx, van Duinkerken en Wilmink. Onze jongens zullen deze gedichten voordragen. De bekende en onbekende kerstmotetten zijn van o.m. Willcocks, Rutter, de Nobel, Berkeley, Matthias en Joubert. Organist zal zijn onze vaste gast-organist Marcel van Westen. Door de combinatie van poëzie en muziek èn door toevoeging van enige theatrale elementen zal dit concert zéér bijzonder zijn.

Na de altijd drukke decembermaand, na de missen van Advent en Kerstmis is het goed en mooi om op Tweede Kerstdag nog eens rond de stal bijeen te komen en in alle - betrekkelijke - rust in woord en toon te mijmeren over de wonderlijke gebeurtenis van de geboorte van Christus.

Kerstconcert 2008 - De muzikale en poëtische kerststal
Tweede Kerstdag, 26 december 2008, 15.30 uur, toegang vrij
R.-K, Heilige Maria Magdalenakerk, Goes
Jongens- en kleinkoor van de Zeeuwse Koorschool
Herenkoor Sint-Cecilia
Organist Marcel van Westen
Dirigent Evert Wagter

infoStichting Zeeuwse Koorschool
Directeur Evert Wagter
Singelstraat 7
4461 HZ Goes
(0113) 216 169
info@zeeuwsekoorschool.nl
www.zeeuwsekoorschool.nl
locatieHeilige Maria Magdalenakerk
plaatsGoes (Zeeland)
postcode44
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl