Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 14 november t/m zondag 21 december 2008    Evangelie van 2008-11-14
 titelKerstmarkt Fluweelengrot
beschrijvingVan vrijdag 14 november tot en met zondag 21 december kunnen bezoekers weer genieten van de unieke ondergrondse kerstsfeer op de Kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul.

Christmas Elves...
Het zelf geschreven sprookje gaat dit jaar over Evi, de elfjes en de Kerstman. De kerstman is ontvoerd door de trollen... Lukt het Evi en de elfjes om de Kerstman te bevrijden..? En worden de kerstcadeautjes toch nog op tijd bezorgd bij iedereen..?

De bewegende decoraties, sprankelende verlichting en spiegeleffecten versterken de romantische sfeer in de kronkelige onderaardse gangen, met daarbij de eeuwenoude wandschilderingen, sculpturen, historische 18de eeuwse kapel, sfeervolle kerstmuziek en twinkelende lichtjes op de zachtgele mergelwanden... Laat u weer verrassen!

Kerst- en geschenkartikelen
Op de Kerstmarkt Fluweelengrot doet u de mooiste ideeën op voor uw kerstdecoratie of een stijlvol kerstcadeau.. De stands zijn opgebouwd in sfeervolle nissen langs een rondgaande route: er is voor ieder wat wils, in elke prijsklasse, de nadruk ligt op kwaliteit.
Apart zijn de vele handgemaakte (internationale) producten, die niet in de reguliere handel verkrijgbaar zijn, zoals: ambachtelijke kerststalletjes en beeldengroepen, kaarsen, (kerst)woondecoratie, mergelartikelen en Pools handwerk. Maar natuurlijk zijn er ook spirituele en wellness-geschenken, kindercadeautjes zoals houten speelgoed, en allerlei doe-het-zelf-artikelen of hebbedingetjes.

Nieuw dit jaar is de grootste ondergrondse kerstwinkel ooit vertoond! Hier vindt u werkelijk alles op het gebied van kerstdecoratie, in diverse prijsklassen! Kerstverlichting, kerstballen, kerstdorpen, kerstkaarten,
kerstbeelden, teveel om op te noemen!
Halverwege de route is een gezellige horecatuin, waar even uitgerust kan worden onder het genot van een hapje en een (hart)verwarmend glaasje Glühwein.

Win 2 dagen Euro Disney
Alle kinderen krijgen bij de grootste onderaardse kerstwinkel allemaal een kleurplaat en kleurpotloden. Diegene die de kleurplaat het mooist inkleurt wint twee dagen Euro Disney voor 4 personen, incl. hotelovernachting! Daarnaast zijn er ook nog waardebonnen van Bart Smit te winnen.

NIEUW: Kerstmarkt Express
Op 7, 13, 14, 20 en 21 december rijdt de stoomtrein van de ZLSM extra dienstregelingen naar Valkenburg. Het arrangement bestaat uit een nostalgische stoomtreinrit van Simpelveld naar Valkenburg en een bezoek aan de sprookjesachtige Kerstmarkt in de Fluweelengrot.
Bel voor meer info/reserveringen met de ZLSM: (045) 56 88 120 (di t/m vrij).

Praktische informatie
Vrijdag 14 november t/m zondag 21 december 2008
openingstijd: ma. t/m vrij. 12.00 uur
weekenden: 10.00 uur
sluitingstijd: zon. t/m don. 20.00 uur * (* zondag 21 december tot 18.00 uur!)
vrij. en zat. 21.00 uur
Tip: mijd de mogelijke drukte in de decemberweekenden tussen 11.00 en 16.00 uur en kom dan zoveel mogelijk door de week of ’s avonds.

Entreeprijzen
Volwassenen: € 4,00
Kinderen 4 t/m 11 jaar: € 1,50
Kinderen t/m 3 jaar: Gratis

Honden/dieren worden tijdens de Kerstmarkt niet toegelaten. De gehele route is rolstoeltoegankelijk.

infoKerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg aan de Geul
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg aan de Geul
(043) 60 90 110
www.kasteelvalkenburg.nl
info@kasteelvalkenburg.nl
locatieFluweelengrot
plaatsValkenburg aan de Geul (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl