Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 23 november 2008    Evangelie van 2008-11-23
 titelConcert op de Brabantse wal
beschrijvingOp de grens van Nederland en België in de Woensdrechtse kern Putte zal op 23 november een ander geluid te horen zijn dan het orgel. Wie geïnteresseerd is in klanken uit de Barok kan daar luisteren naar muziek van Bach, Vivaldi en Telemann, gespeeld op kopieën van authentieke instrumenten, in dit geval de viola da gamba en het clavecimbel.

Beide musici zijn bijzonder flexibel op hun instrument en helemaal thuis in de muziek van die tijd. Ernst Stolz is naast gambist ook afgestudeerd clavecinist, blokfluitist en zanger. Hij leidt een muziekatelier in Den Haag. Karel Smagge ontwikkelde zijn muzikale loopbaan meer in directionele richting. In oktober van dit jaar dirigeerde hij in Delft de Mariavespers van Claudio Monteverdi, die hij in 2009 met het Markiezaats Kamerkoor en het Toonkunstkoor in Bergen op Zoom gaat uitvoeren. Ook Hans Smout, dirigent van Hortus Musicus Religiosus uit Bergen op Zoom gaat hierbij een belangrijke rol spelen.

De Mariavespers doen qua inhoud en omvang niet onder voor de Passies van Bach. Het is een groots werk van een anderhalve eeuw eerder. Voor de Vespers worden projectzangers gevraagd. Bent u daarin geïnteresseerd en vindt u het leuk om alvast wat sfeer te proeven dan is dit concert zeker wat voor u. Kijkt u daarvoor ook op de website van Chelys.

In de pauze, waarin u kunt genieten van historische hapjes, is er gelegenheid voor een ‘meet-and-greet’ met de musici.
Plaats van handeling: R.K. Kerk, Antwerpsestraat te Putte.
Entree: € 10
Aanvang: 15.00 uur

Meer informatie kunt u vinden op www.chelys.nl ‘Brabantse Walconcerten’.

infowww.chelys.nl
locatieR.K. kerk, Antwerpsestraat
plaatsPutte (Noord-Brabant)
postcode46
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl