Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 21 december 2008    Evangelie van 2008-12-21
 titel”Midwinterlicht” Gerardus Majella Park
beschrijvingIn Overdinkel wordt jaarlijks in het Gerardus Majella Park het ”Midwinterlicht” (teken van vrede) gehouden direct na het kerstconcert dat door de koren met blaasmuziek in de kerk wordt opgeluisterd. Dit jaar vindt dit concert op 21 december plaats om 15.00 uur; het Midwinterlicht begint om 16.30 uur.

Met kampvuren bij de kerk en in het park vertrekt vervolgens een kinderstoet met lampionnetjes achter een heuse arrenslee met een kerstman en paard naar de open plek in het bos achter de kerk. De kerststal is opgesteld onder de Gerardus Koepel. Men kan er luisteren of kerstliederen zingen samen met de koren en de muzikanten.

Gezellig onder het genot van Glühwein, chokolademelk en Twentse kost. De aanbiedingen zijn laag en kostendekkend. Wel is er een doorlopende loting met kleine prijzen. De opbrengst is geheel voor onderhoud van het park. Organisatoren zijn de Heideploeg. Ze zijn te bereiken via (053) 536 09 14. De kerststal is te bezichtigen vanaf Sinterklaas tot Drie Koningen.

Het Gerardus Majella Park Overdinkel is ook te vinden op het internet. Men kan zelfs op het net virtueel door de verschillende onderdelen of wegen wandelen. Het park wordt jaarlijks gebruikt voor de Gerardus Processie op zondag 16 oktober of de eerste zondag daarna. Ook wordt het park gebruikt voor de jaarlijkse Eerste Heilige Communie, voor het Pinksterfeest met de school, voor de kruisweg op Goede Vrijdag om drie uur, voor Pasen, huwelijken, enzovoorts.

Tevens wordt het park bezocht door groepen, die zich van te voren aanmelden en vragen om een gids. Het park is overdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

info(053) 536 09 14
gjotto@kpnplanet.nl
locatieGerardus Majella Park
plaatsOverdinkel
postcode75
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl