Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 27 november 2008    Evangelie van 2008-11-27
 titelLezing Leo F.J. Meulenberg pr.
beschrijvingLeo F.J. Meulenberg pr. geeft een lezing met als thema:

Het sprookje “Droom of werkelijkheid?”

Vaak spreekt men over sprookjes alsof deze niets met ons dagelijks leven hebben uit te staan. Het zijn voor hen verhalen, die in het land der dromen thuishoren. Maar toch, ze stippen een werkelijkheid aan, die het leven kleur geeft. Het is de gave van de verwondering. Wij komen in een wereld terecht, waar de mensen van de ene verbazing in de andere vallen. Een niet zonder reden... We stuiten hier immers op het mysterie van het leven, zoals dat heel bijzonder in ons geloof tot uitdrukking komt.

Leo F.J. Meulenberg (1936) is priester van het bisdom Roermond. Om te beginnen doceerde hij aan de Universiteit voor Theologie en Pastoraat te Heerlen. Vervolgens werd hij hoogleraar kerkgeschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1997 ging hij daar met emeritaat. Hij was tevens tot 2003 bijzonder hoogleraar patrologie aan de theologische faculteit “Nossa Senhora da Assunção” in São Paulo, Brazilië. Naast zijn huidige wetenschappelijke onderzoek is hij tevens werkzaam als assistent in de Pancratiusparochie te Heerlen.

Aanvang 19.30 uur.
Daarna samenzijn met koffie en thee en gelegenheid om rond te snuffelen en te kopen in de winkel.
Sluiting 22.00 uur.

info(046) 750 15 05
info@boekhandeladonai.nl
www.boekhandeladonai.nl
locatieChristelijke Boekhandel Adonai, Haspelsestraat 8, 6131 GD
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl