Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervanaf maandag 10 november 2008    Evangelie van 2008-11-10
 titelAudities projectkoor Kerk der Friezen
beschrijvingIn Leiden is een nationaal projectkoor opgericht dat in 2009 gaat zingen voor de restauratie van de Kerk der Friezen en haar orgel in Rome.
Sinds enkele decennia is de Kerk der Friezen het centrum van de Nederlandse pelgrims in Rome en tevens een ontmoetingspunt voor oecumenische activiteiten.

Het kerkje werd in de middeleeuwen al gebruikt door pelgrims uit de streek tussen Vlaanderen, de Hollandse kusten en Noord-Duitsland, die op weg waren naar het graf van de heilige Petrus. Op die plek werden zij verzorgd en konden zij zich voorbereiden op de lange weg terug naar huis.

In 1989 is de kerk door het Vaticaan in langdurig bruikleen gegeven aan de Nederlandse kerkprovincie. Zoals bij veel oude kerken het geval is moet de kerk, waarvan de geschiedenis naar de zesde eeuw van onze jaartelling teruggaat, flink worden hersteld. Het orgel is nauwelijks meer bespeelbaar.

In samenwerking met het bestuur van de Stichting Vrienden van de Kerk der Friezen ontwikkelt het projectkoor plannen om een programma van met name Nederlandse kerkmuziek in een aantal Nederlandse kathedralen te gaan uitvoeren. Ook is een concertreis naar Rome voorzien met een optreden in de Kerk der Friezen op Willibrordzondag, 15 november 2009. Naast het doel om geld bijeen te brengen, ziet het koor het ook als zijn taak de bekendheid met de Kerk der Friezen bij de Nederlanders te vergroten en de rijke Nederlandse kerkmuziek onder de aandacht te brengen.

De muzikale leiding is in handen van René Verhoeff.
De RKK heeft medewerking toegezegd en zal radio- en televisieuitzendingen verzorgen.
Het bestuur van het projectkoor zoekt via een auditie 75 geoefende zangers en zangeressen van kerkkoren uit het hele land om aan het project mee te doen.

Zij kunnen zich voor nadere informatie en opgave melden bij de heer mr. Loek van den Ham, Ieplaan 20, 2565 LM Den Haag, (070) 322 25 67 en via lvandenham@tiscali.nl .

info(070) 322 25 67
lvandenham@tiscali.nl .
locatie
plaatsdiverse
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl