Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 15 november 2008 t/m dinsdag 6 januari 2009    Evangelie van 2008-11-15
 titelGrote kersttentoonstelling Egmond
beschrijvingZe zijn afkomstig uit tal van landen en tonen de invloed van uiteenlopende culturen. Ze zijn weelderig of juist eenvoudig,“naïef” of juist gestileerd, driedelig of uitgebreid. Maar een ding hebben ze gemeen: ze geven mee vorm aan een van de belangrijkste feesten die we vieren en ze begeleiden ons door de donkere dagen naar het nieuwe licht. Het zijn in dit geval de prachtige kerstgroepen die ook dit jaar weer tentoongesteld worden - vanaf zaterdag 15 november - tijdens de unieke kerstexpositie van Abdijkaarsen in Egmond.

De tentoonstelling van kerstgroepen vormt een jaarlijks terugkerende traditie die het grote aantal bezoekers telkens weer weet te verrassen. Een belangrijk onderdeel van de expositie is afkomstig uit de collectie die de abdij van Egmond dit jaar mocht ontvangen uit de nalatenschap van mevrouw J. Levitus-Weppner, die bestaat uit een verzameling van maar liefst 600 kerststallen. Een aanzienlijke selectie daarvan zal deel uitmaken van de tentoonstelling bij Abdijkaarsen.

Het is ieder jaar weer een mooie uitdaging om de tentoonstelling zo in te richten dat ze tot de verbeelding blijft spreken en verrassen. Kerstgroepen bestaan uit vaste onderdelen, maar tegelijkertijd vertellen de stukken ook allemaal hun eigen verhaal en laten ze de bezoeker vaak met nieuwe ogen naar het verhaal kijken”

De kerstversiering die het gebouw van Abdijkaarsen siert en het pad naar de kerk, is gerealiseerd door de leerlingen van het Clusius College in Alkmaar. De opbrengst van hun werk komt ten goede aan het kwf-kankerfonds.

Leerlingen van muziekschool Artiance uit Alkmaar zullen op zondag 7,14 en 21 december om 14.00 uur voor een muzikale omlijsting zorgen in de expositieruimte.

De kerstexpositie is te zien van 15 november tot en met het feest van Driekoningen op dinsdag 6 januari 2009. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10.30 tot 16.30 uur, ook op zondag.

Abdijkaarsen is gelegen aan de Vennewatersweg 27 te Egmond Binnen en beschikt over een ruime gratis parkeergelegenheid.

info
locatieVennewatersweg 27
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl