Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneermaandag 24 t/m vrijdag 28 november 2008    Evangelie van 2008-11-24
 titelStille retraite 'Voor God loop ik warm'
beschrijvingCentrum Het Rustpunt organiseert verschillende activiteiten, waaronder een stille retraite van 24 tot en met 28 november.

Het thema is 'Voor God loop ik warm. De profeet Elia achterna'.

Het vuur van Gods liefde kende geen grenzen in het leven van Elia, de profeet. Hij blijft een boeiende persoonlijkheid. Hij spreekt je aan door zijn genegenheid voor God in contemplatief gebed, door zijn moedig optreden tegenover machthebbers en door zijn profetische intuïtie om het verbond van God bij de tijd te brengen. Toch was hij ook kwetsbaar en zelfs moedeloos. Bovendien is er aandacht voor de loslaatpijn bij de leerling Elisa, op het ogenblik dat zijn geestelijke vader, vanuit dit leven, naar Gods overkant geroepen wordt.

Je voelt wellicht verwantschap met zijn verlangen naar stilte en gebed, met zijn religieuze gedrevenheid, met zijn momenten van vermoeidheid en zijn indruk er helemaal alleen voor te staan. De Eliaverhalen blijken heel actueel! Het zijn trefplaatsen waarin je kunt rondtrekken, jezelf herkennen en vooral God ervaren.

5 daagse retraite
Begeleiding: p. Piet Hoornaert
Volledige stilte
Van maandagmiddag tot vrijdagnamiddag
Verblijfskosten incluis honorarium: € 200.00

infowww.rustpunt.net
09/2259571
info@rustpunt.net
locatieConferentiezaal van ‘Het Rustpunt’, Burgstraat 46 - 9000
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl