Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Retraite
retraite
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 13 t/m zondag 15 februari 2009    Evangelie van 2009-02-13
 titelDe ongewone gewoonheid van God
beschrijvingEen weekend, gewoon met God

Van vrijdag 13 (20u) tot zondag 15 februari (14u)

Christenen zijn net als ieder ander bezig met hun werk, hun zorgen en hun ambities. Doordat ze echter in hun dagelijks bestaan regelmatig in contact komen met het evangelie, staat hun leven altijd onder een zekere spanning. Het evangelie verhaalt namelijk de ‘ongewone gewoonheid van God’ (Herwi Rikhof): God is mens geworden en woont onder ons. De ervaring dát het zo is, doen we niet zomaar op. We moeten het zien, horen, proeven, ruiken.

Tijdens dit weekend willen we onze zintuigen gevoelig maken voor die ‘ongewone gewoonheid’ van God. We willen tijd maken om in de dagelijkse bezigheden de ‘frisheid’ en ‘gewoonheid’ op het spoor te komen. Om onze zintuigen hiervoor gevoelig te maken, trekken we ruim de tijd uit voor gebed en stilte, maar ook voor gesprek en dagelijkse bezigheden. We plaatsen ons eigen leven onder de spanning van de boodschap van het evangelie. Afgaand op dat woord, pogen we een weg te vinden die ons dichter bij God, dichter bij onze naaste en dichter bij onszelf kan brengen.

Programma
Vrijdagavond komen we samen in de Oude Abdij. We vallen stil na een drukke week.
Zaterdag staat in teken van de ervaring dat we ook in de dagdagelijkse dingen bij God kunnen zijn. We bereiden samen de maaltijd voor, gaan op stap, en zingen het uit. We proberen ook bewust over die ervaring na te denken, erover uit te wisselen en ze te stellen in het licht van grote figuren uit de geschiedenis.
Zondag maken we persoonlijk tijd voor God, om daarna af te sluiten met een gezellige, gezamenlijke zondagse maaltijd.

Het weekend staat open voor iedereen.

Begeleiding
Ria Savoye, Pascal Veeckman en Pieter Van Petegem, stafmedewerkers.

Kosten
66,50 euro voor het hele weekend, overnachtingen, maaltijden en teksten inbegrepen.

Inschrijven
op telnr. 09 226 52 26, of via ria.savoye@oudeabdij.be .

info09 226 52 26
www.oudeabdij.be
organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij, Drongenplein 26
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl