Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 23 november 2008    Evangelie van 2008-11-23
 titelHerdenkingsconcert Albert de Klerk
beschrijvingHerdenking Haarlemse componist Albert de Klerk door het Concertkoor Haarlem in samenwerking met de Andriessen/ De Klerk Stichting met de Missa Sancti Papae Pii Decimi van Albert de Klerk en het Requiem van Gabriel Fauré onder leiding van Ger Vos.

Concertkoor Haarlem is één van Haarlems bekendste oratoriumkoren en staat al meer dan 60 jaar garant voor geïnspireerde concerten met bijzondere koormuziek. De oprichter van het koor, de Haarlemse organist en componist Albert de Klerk, is dit jaar 10 jaar geleden overleden en daarom staan we stil bij zijn overlijden met een herdenkings -concert. Gonny van der Maten, oud-leerlinge van De Klerk, zal tijdens dit concert het bijzondere Cavaillé Coll-orgel bespelen.

De Missa Sancti Papae Pii Decimi, in 1956 gecomponeerd door Albert de Klerk voor een vierstemmig gemengd koor met orgel, is een monumentaal liturgisch werk. In deze mis is ook het Credo opgenomen, welk deel is gebouwd op het Credo uit de vierde gregoriaanse mis. Het Concertkoor Haarlem voert deze mis uit in een versie voor koor en orkest, die De Klerk in 1977 gemaakt heeft. Het lijkt of in deze mis de stijlen van Bruckner en van Duruflé elkaar ontmoeten. Een merkwaardige confrontatie waaruit toch een eigen gezichtspunt naar voren treedt. Ook wordt het orgelwerk Dic Nobis, Maria van Albert de Klerk ten gehore gebracht. Dit stuk is zijn laatste compositie, opgedragen aan zijn vrouw.

Na de pauze wordt het Requiem van Gabriel Fauré uitgevoerd. Albert de Klerk was een groot liefhebber van de romantische Franse muziek. Om de vroegere dirigent te eren zingen wij deze mooie en bijzondere mis tijdens dit herdenkingsconcert.

De toegangsprijs is

info(023) 526 22 93
info@concertkoorhaarlem.nl
www.concertkoorhaarlem.nl
locatiePhilharmonie Haarlem
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl