Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 6 december 2008    Evangelie van 2008-12-06
 titelStille Mars voor het Leven
beschrijvingDe jaarlijkse Mars op zaterdag 6 december voor het Leven staat in het teken van STOP ABORTUS NU. De Mars begint om 14.00 uur op de Dam in Amsterdam met een Life Chain waarbij de deelnemers een ketting vormen met de tekst van artikel 1 van de Grondwet en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die 60 jaar geleden tot stand kwam na de Holocaust waarbij Joden, zigeuners, homoseksuelen en kerkelijke leiders omkwamen, in totaal 6 miljoen.

De Mars gaat van de Dam door de Raadhuisstraat langs de Westerkerk en het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht naar de Noorderkerk aan de Noordermarkt. In de Noorderkerk wordt om 15.30 uur een dienst gehouden waarin Frank Pot van de jongerenbeweging Fire Nederland; Jack van der Tang van Pillar of Fire, het Platform Israël en et Gebedshuis voor Nederland en de Nations in Den Haag zal de gebeden leiden. Er is muziek en samenzang.

De jaarlijkse Pro Life Award zal worden uitgereikt aan Martien Hoedemakers uit Utrecht door mw. W. Dorenbos-de Lange van Schreeuw om Leven Hulpverlening en de heer Rijk Verwoert, Schreeuw om Leven coördinator voor Utrecht. Martien Hoedemakers ontvangt de award voor zijn inzet voor het leven gedurende 25 jaar.

De Mars voor het Leven staat in het teken van de herdenking van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens die op 10 december 1948, nu 60 jaar geleden werd getekend opdat ieders leven absoluut zou worden beschermd. Aansluitend op de dienst in de kerk wordt om 17.00 uur een receptie gehouden in de Noorderkerk om kennis te maken met de deelnemers aan de Internationale Conferentie Human Rights and Discrimination die aansluitend wordt gehouden van 6 tot 10 december in Amsterdam en Brussel.

infoStichting Schreeuw om Leven
Ruitersweg 37a
1211 KT Hilversum
(035) 624 43 52
(06) 51 19 91 25
info@schreeuwomleven.nl
www.schreeuwomleven.nl
locatieDam
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl