Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 8 november 2008    Evangelie van 2008-11-08
 titelLezing over H. Willibrord
beschrijvingHet dekenaat de Baronie organiseert op 8 november een middag in het kader van het Jaar van het Religieus Erfgoed. De middag vindt plaats in de H. Willibrorduskerk te Alphen en duurt van 13.30 u. tot 16.30 u. De persoon van de heilige Willibrordus staat op deze middag centraal.

Jan van Eijk, arts en heemkundige, verzorgt een inleiding over de H. Willibrord en zjn relatie met Alphen. Joop de Vuijst, hoofdkoster van de H. Willibrorduskerk belicht enkele aspecten van het interieur van de kerk. Bij goed weer trekken de deelnemers in gezelschap van het Sint Willibrordusgilde naar de H Willibrorduskapel aan de Maastrichtsebaan te Alphen. Daar houdt Rinus Hoondert een declamatie over het leven van de heilige Willibrord. Henk Cornelissen, beheerder van de kapel, geeft een toelichting op deze kapel. Voorafgaand en na het programma is er een tentoonstelling van afbeeldingen uit andere Willibrorduskerken in het bisdom Breda.

Sint Willibrord is de patroonheilige van diverse kerken in het bisdom Breda. Huij leefde van 658 tot 739. Hij is de stichter van de abdij van Echternach waar hij ook begraven ligt. Zijn feestdag is op 7 november. De drie dekenaten van het bisdom besteden in het Jaar van het Religieus Erfgoed aandacht aan diverse patroonheiligen van kerken in het bisdom Breda. Het bisdom Breda ziet het religieus erfgoed als materieel en immaterieel erfgoed. Materieel erfgoed zijn kerkelijke gebouwen en het interieur. Het immateriële erfgoed is het katholiek geloof. Niet alleen de kunstzinnige betekenis van het erfgoed mag overblijven. Dan gaat verloren wat kerkelijke gebouwen en interieur communiceren: dat de mens geroepen is zijn leven af te stemmen op God.

info Informatiesevice@bisdombreda.nl
locatieH. Willibrorduskerk
plaatsAlphen a/d Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl