Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 9 november 2008    Evangelie van 2008-11-09
 titelFeest “200 jaar katholieken in Arnhem”
beschrijvingOp zondag 9 november vieren de katholieken in Arnhem een groot feest. Dit feest is het hoogtepunt van de activiteiten rond “200 jaar katholiek geloofsleven in het openbaar in Arnhem en omgeving” .

Op 9 november, om 10.30 uur, is er eerst een eucharistieviering in de Walburgisbasiliek. Aan het slot van deze viering zal historicus en journalist Martijn Brugman het eerste exemplaar van het boek Stad van Eusebius, twee eeuwen rooms-katholieken in Arnhem overhandigen aan burgemeester Paulien Krikke.

Voorgangers tijdens de viering zijn: deken Henk Janssen ofm en pastoraal werkster Antoinette Bottenberg. Direct na de viering zijn er hapjes en drankjes en is het boek te koop.

’s Middags zijn er diverse gelegenheden om mee te maken hoe de rooms-katholieke kerk momenteel haar geloof in het openbaar gestalte geeft.

Om 13.00 uur start vanuit de basiliek een wandeling door Malburgen onder leiding van Jan van Os, bestuurslid van de Emmaüs-parochie in Arnhem-Zuid. Hij wil, al wandelend, laten zien op welke manieren de kerk betrokken is bij het leven en welzijn in een zgn. “krachtwijk”.

Om 15.00 uur en om 16.30 uur zal in het parochiehuis aan de Emmastraat in Velp een “workshop” worden gehouden onder de titel “aandacht voor het levensverhaal”. Tijdens deze bijeenkomsten bieden Corry Koot en Marijke Wasser oudere mensen handreikingen om hun levensverhaal te vertellen of te schrijven.

Om 15.00 uur vindt in het diaconaal centrum aan de Van Slichtenhorststraat 34 een gesprek plaats over “de pastor in de buurt”.
Dit gesprek staat onder leiding van buurtpastor Geert Rozema.

Om 15.00 uur is in woonzorgcentrum Insula Dei aan de Velperweg 139 een film te zien onder de titel “10.000 verhalen van liefde” naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van de congregatie van de Zusters van Liefde.
Deze zusters hebben in Arnhem een belangrijke rol gespeeld in de zorg en het onderwijs. De vraag wordt gesteld: op welke wijze kan de inspiratie van de religieuzen vandaag de dag doorgaan?
Om 17.30 uur begint een Sint Maartenspel in de Martinuskerk aan de Steenstraat. Daarna vindt een lampionnen-optocht plaats door de stad.

Om 19.00 uur is in de Walburgisbasiliek een Taizé-viering.
Deze viering verloopt volgens het model van de oecumenische gemeenschap in het Franse Taizé. Karakteristiek is de veelheid aan eenvoudige gezangen.

infoPeter Pot
Projectleider Kerk en Samenleving
RK Parochie De Wijngaard

Rosendaalseweg 698
6824 KV Arnhem
(026) 442 45 67
p.pot@rkdewijngaard.nl
locatieWalburgisbasiliek, St. Walburgisplein
plaatsArnhem (Gelderland)
postcode68
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl