Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 29 november 2008    Evangelie van 2008-11-29
 titelTaizé-viering / jongerenbijeenkomst
beschrijvingOp zaterdag 29 november om 19:00 uur zal er in de H. Adelbertuskerk in Haarlem-Noord weer een Taizéviering worden georganiseerd. Het weekend van 29 november is tevens het eerste weekend van de Advent. Dit maakt deze Taizéviering extra bijzonder; Taizévieringen zijn gericht op meditatie, verstilling, lezing en gebed. De Advent is ook een periode van bezinning, waarin wij ons voorbereiden op het kerstfeest.

Eind september is de eerste Taizéviering van dit parochiejaar geweest, een viering verzorgd door de koren Trinity en De Cantorij en waarin we met een groot aantal mensen samen hebben kunnen zijn. Ook de viering op 29 november wordt weer door de twee koren samen verzorgd.

Eveneens speciaal aan de viering op 29 november is dat de jongerengroep van de Adelbertusparochie aansluitend aan de viering, vanaf ongeveer 20:00 uur een avond organiseert rond Taizé. Op deze avond gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek over Taizé en haar gedachtegoed. Ook wordt er een film vertoond over het klooster van Taizé, het kloosterleven en de manier waarop jongeren aangesproken worden.

We willen iedereen en in het bijzonder alle jongeren uitnodigen om deze zaterdag samen op weg naar Kerstmis de Advent in te gaan en met elkaar in de geest van Taizé bijeen te komen.

infoJeroen Traudes
(023) 844 15 60
bestuur_trinity@zonnet.nl
www.adelbertusparochie.nl
locatieH. Adelbertuskerk, Rijksstraatweg 26
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl