Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 3 november 2008    Evangelie van 2008-11-03
 titel Bisschop De Korte in de Martinuslezing
beschrijving'Hier is een stad gebouwd, overal om ons heen'. Dat is de slogan die mgr. Dr. Gerard de Korte, bisschop van Groningen/Leeuwarden meegeeft aan zijn lezing 'Aspecten van katholiek denken over de goede samenleving'. Hij houdt deze voordracht in het kader van de tweede Martinuslezing, op maandag 3 november in het gebouw van stichting Lawa Mena, H.W. Iordensweg (naast de Bethel kerk) te Twello, aanvang 19.30 uur.

De Martinuslezing is een initiatief van de MartinusStichting. Bisschop Gerard de Korte (1955) is theoloog en historicus. Hij wordt genoemd als een specialist in de oecumenische theologie: 'Protestanten en katholieken erkennen inmiddels dat de overeenkomsten groter zijn dan de verschillen'.Bisschop de Korte is niet iemand die een blad voor zijn mond neemt. Zo verwijt hij het parlement een tendens naar populisme en verruwing in het taalgebruik. Ook kapittelde hij eerder dit jaar Kamerlid Wilders om zijn taal te matigen en zich bewust te zijn van de effecten van zijn uitspraken.

Medewerking verlenen het Martinuskoor van de Martinusparochie Bussloo o.l.v. Frans Doeleman en Wim van Ee van Oikocredit. Omdat de kosten van deze lezing gedekt worden door de sponsor Scholten-Advies is de opbrengst bestemd voor de MartinusStichting. De opbrengst wordt ingezet voor de inrichting van het MartinusStudentenhuis in Chiangmai. De MartinusStichting gaat een partnerschap aan met personen en/of groepen, die zich inzetten voor landgenoten met essentiële economische ontwikkelingsachterstand. Ook steunt ze kansarme studenten uit de regio waar ze werkzaam is. Momenteel is haar werkterrein in het noordwesten van Thailand en Nepal. Naast materiële hulp wil de MartinusStichting in Nederland meehelpen aan de bewustwording van onze verantwoordelijkheid voor de armen en vluchtelingen.

De Martinuslezing is voor iedereen toegankelijk en toegangskaarten (€ 5,-) zijn te bestellen via martinusstichting@gmail.com of bij de ingang van de zaal.

info martinusstichting@gmail.com
locatieGebouw van stichting Lawa Mena, H.W. Iordensweg
plaatsTwello (Gelderland)
postcode73
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl