Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 4 maart 2004    Evangelie van 2004-03-04
 titelPresentatie arbeidspastoraat
beschrijvingHet Arbeidspastoraat verzorgt elk jaar een aanbod voor de zondag van de arbeid. Dit jaar is het onderwerp 'werken met bezieling'. Dit is een breed thema dat op vele manieren kan worden uitgewerkt. Het biedt ook aanknopingspunten voor zowel betaald als onbetaald werk. Omdat voor iedereen geldt dat werken met enthousiasme voldoening geeft.

De arbeidspastores in ons bisdom komen in hun werk veel mensen tegen die met hart en ziel in hun werk staan. Dat kunnen mensen zijn die in de zorg werkzaam zijn en daar vooral ervaren hoe inspirerend het is zo intensief met iemand verbonden te zijn. Het kunnen ook vrijwilligers zijn die zich inzetten in kerk en samenleving en die genieten van de bijdrage die ze leveren aan iets dat ze waardevol vinden. Een jonge boer zegt het zo: "Het werk is heel veelzijdig, je vrijheid en zelfstandigheid, dat geeft een kick. Ik maak zelf uit wat ik doe en dat bevalt me uitstekend, je kunt je eigen talenten kwijt."

Natuurlijk zijn er ook mensen die het tegendeel van bezieling in hun werk ervaren. Als er spanningen zijn op het werk, bijvoorbeeld bij een reorganisatie. Als het werk dat je als vrijwilliger doet niet wordt gezien en gewaardeerd. Dan wordt de bezieling wel erg op de proef gesteld.

Bezieling is een thema dat het hart van de kerk raakt. Geloofsgemeenschappen kunnen bronnen van inspiratie en bezieling zijn. Daartoe willen wij elkaar uitdagen en aanmoedigen. Vanuit de vakgroep Arbeidspastoraat zullen er drie avonden in het bisdom worden verzorgd met een inleiding in de thematiek en een presentatie van de materialen (educatief en liturgisch) die landelijk zijn ontwikkeld:

- donderdagavond 4 maart, dekenaal centrum Baronie
- donderdagavond 11 maart, dekenaal centrum Markiezaat
- donderdagavond 18 maart, Terneuzen.

infoAb Kerssies, Peter Osendarp en Anita van Steyn
www.bisdombreda.nl
organisatieBisdom Breda
locatieDekenaal centrum De Baronie, Hoofdstraat 58
plaatsRijen (Noord-Brabant)
postcode51
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl