Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 31 oktober 2008    Evangelie van 2008-10-31
 titelConcert op Brabantse Wal
beschrijvingIn de kerk in Woensdrecht, met zijn verrassend fraaie interieur in karmozijnrood zal op vrijdag 31 oktober historische muziek weerklinken uit de 16e en 17e eeuw. In dit 3e concert op de Brabantse Wal staan werken op het programma van o.a. Frescobaldi en Monteverdi. Na de pauze werken rondom Purcell en Dowland.

De muziekwerken worden uitgevoerd door de mezzosopraan uit Leiden, Margot Kalse en de in de Zuidwesthoek van Brabant woonachtige clavecinist, Karel Smagge. Het timbre van de mezzosopraan Margot Kalse past geheel bij het warme karmozijnrood van de concertlocatie. Zij is in West-Brabant vooral bekend van de hofconcerten in het Markiezenhof. Daar zong zij in het ensemble Sospiro (‘in één oogopslag’) Italiaanse liederen over ‘ogen’ en het effect ervan. Ook Karel Smagge maakt deel uit van Sospiro.
In Woensdrecht zal Kalse zingen over vrouwen. Een veel bezongen onderwerp. Van maegden tot serpenten (en omgekeerd) en van hartstocht tot hysterie (en omgekeerd).

Plaats van handeling: R.K. Kerk te Woensdrecht.
Aanvang: 20.00 uur

infowww.chelys.nl
locatieR.K. Kerk
plaatsWoensdrecht (Noord-Brabant)
postcode46
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl