Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 8 t/m zondag 10 mei 2009    Evangelie van 2009-05-08
 titelDriedaagse Pelgrimstocht naar St. Jacob
beschrijvingDe Broederschap van de H. Jacobus de Meerdere in Roermond nodigt U van harte uit voor een driedaagse Pelgrimstocht naar St. Jacob, (St. Jacobskapel in de Kathedraal van Roermond)
De Pelgrimstocht vindt plaats onder de auspiciën van Het Nederlandse Genootschap van St. Jacob en het Vlaams Genootschap.
Monseigneur Wiertz, Bisschop van Roermond is beschermheer van de Pelgrimstocht.

Doelstelling:
Het zichtbaar maken van de oude historische Jacobswegen als Europees Cultureel Erfgoed, conform de proclamatie van de Unesco in 1987. Kennis maken met het pelgrimeren naar St. Jacobus in het bijzonder. Ervaren van het onderling verbonden zijn tijdens het pelgrimeren. Jaarlijks terugkerende Pelgrimstocht, begin Mei.

Traject:
Het Pelgrimspad gaat vanaf vertrekpunt Houthem - St. Gerlach door het prachtige Zuid- en Midden- Limburgse landschap over het historische Jacobspad naar Roermond met overnachtingen in Sittard en Maaseik. Dit Jacobspad is een deel van de route zoals beschreven in de rijk geïllustreerde wandel/fietsgids “Jacobspad”,
historische pelgrimswegen tussen Rijn en Maas, deel 3.

Korte omschrijving:
In Houthem - St. Gerlach is op 8 Mei tussen 9.00 uur en 9.30 uur de samenkomst. In de Basiliek wordt de pelgrimszegen gegeven, waarna op weg wordt gegaan door het Zuid- Limburgse landschap naar Sittard. Onderweg vinden enkele ontmoetingen plaats en na het diner is er een verzorgd avondprogramma.

9 Mei: door het gevarieerde Midden- Limburg op weg naar Maaseik met onderweg enkele bezichtigingen o.a. de Jacobskapel, na het diner een ongedwongen samenzijn.

10 Mei: door het schitterende Maasdal op weg naar Roermond, onderweg een uitgebreid bezoek aan het witte stadje Thorn, waarna de aankomst in de Kathedraal te Roermond voorzien is rond 16.00 uur.

Overnachting:
In een één- / twee- of meerpersoonskamers.

Kosten:
€ 115,= per persoon, te voldoen bij inschrijving
€ 130,= per persoon inclusief de buitengewoon boeiende fiets/wandelgids “Jacobspad” - Historische wegen tussen Rijn en Maas (Jacobspad van Millingen a.d. Maas naar Eijsden, winkelprijs € 18,90)
De bedragen omvatten de overnachtingen met ontbijt, lunchpakketten en diners, met uitzondering van het lunchpakket voor de eerste dag.

Inschrijving:
Er is een gelimiteerd aantal deelnemers, de volgorde van inschrijving is bepalend. Degenen die onverhoopt deze eerste keer niet kunnen deelnemen, hebben in ieder geval voorkeursrecht op de tocht in 2010.
Inschrijven bij het secretariaat van de Broederschap van de H. Jacobus de Meerdere, bij voorkeur per email: info@stjacobspad.nl of benbrader@hetnet.nl ,
Postadres: Kessenicherweg 2, 6017 AA, Thorn.
(0475) 56 32 60

Het bedrag dient bij inschrijving voldaan te worden op rekening: 18.41.48.146 van de Broederschap H. Jacobus de Meerdere, te Roermond,
(BIC RABO NL 24 IBAN NL92 RABO 0184148146) onder vermelding 3 daagse Pelgrimstocht.

Ontvangst van het bedrag geldt als bevestiging van inschrijving, waarna de deelnemers begin 2009 een gedetailleerd programma ontvangen.

Pelgrimspas:
Als aandenken aan deze tocht wordt aan elke deelnemer een originele en unieke, op naam gestelde Pelgrimspas uitgereikt.

Ten slotte:
Deelnemers worden uitgenodigd uit geheel Nederland en Belgie in het bijzonder de leden van beide genootschappen.
De broederschap dankt het Nederlands Genootschap van St. Jacob en het Vlaams Genootschap voor hun ondersteuning.

infoBert Bremmers (045) 541 14 64
Thom Kentgens (0475) 35 00 22 (na 18.00 uur)
Jan Houben (077) 398 27 57
locatie
plaatsHouthem (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl