Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 22 november 2008    Evangelie van 2008-11-22
 titelHet avontuur van Iona
beschrijvingNajaarsbijeenkomst Nederlandse, oecumenische Ionagroep: Lezing over Tolerantie als levenshouding met Manuela Kalsky en presentatie zangbundel ‘Opstaan! Meer liederen uit Iona, Glasgow en de rest van de wereld’ met John Bell.

De Nederlandse Ionagroep organiseert op 22 november een afwisselende dag van woord en zang in Ede.

In het ochtendgedeelte zal Manuela Kalsky, theologe en directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) te Nijmegen met ons nadenken over tolerantie als levenshouding. Naar aanleiding van het boek ‘Let’s make Love’ gaat zij in op de vraag welke bijdrage de multiculturele en multireligieuze liefde kan leveren aan de tolerantie in de samenleving. Kan liefde ons ‘betere ik’ doen ontwaken en tot een beter verstaan van elkaar leiden? Of maakt liefde blind en worden de onderlinge verschillen en problemen alleen maar met de mantel der liefde bedekt? Na haar lezing zal er een uitwisseling van gedachten zijn met de deelnemers in de zaal.

In het middaggedeelte zal de zangbundel ‘Opstaan! Meer liederen uit Iona, Glasgow en de rest van de wereld’ gepresenteerd worden. Gedurende twee jaar is er gewerkt aan een opvolger van de bundel Liederen & gebeden uit Iona & Glasgow (uitgave Gooi & Sticht). 48 Liederen werden verzameld uit het rijke materiaal van de Iona Community en de Wild Goose Resource Group, aangevuld met liederen uit eigen kring. Voorafgaand aan de presentatie zal John Bell ons meenemen in de liturgie en muziek van de Iona Community. John Bell is theoloog en toonaangevend kerkmusicus in de Schotse kerk en één van de drijvende krachten achter de muziek en liturgie van de Iona Community. Naast het eenstemmige en meerstemmige liedboek wordt ook de CD gepresenteerd die met de nieuwe liederen is gemaakt door koren uit de Protestantse gemeente Houten. Zij verlenen ook medewerking aan deze middag.

Zaterdag 22 november, Kerkelijk Centrum Emmaüs, Laan der Verenigde Naties 94 te Ede. Zaal open om 10.30 uur. Het ochtendprogramma is van 11.00-12.30 uur. Het middagprogramma is van 13.30-17.00 uur. Toegang gratis; zelf lunch meenemen.

infoA. Benjamin
(0318) 62 18 97
mertens.lodder@12move.nl
www.ionagroep.nl
locatieKerkelijk Centrum Emmaüs, Laan der Verenigde Naties 94
plaatsEde (Gelderland)
postcode67
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl