Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 17 t/m woensdag 24 december 2008    Evangelie van 2008-12-17
 titelEen week “Stille Nacht” op de radio
beschrijvingDe lokale omroep Radio Gasterlân zendt vanuit haar studio in Balk een week lang, van woensdag 17 december 2008 om 18.00 uur tot 24 december 2008 om 18.00 uur continue, 24 uur per dag, het kerstlied “Stille Nacht, Heilige Nacht” uit.

Geen enkele uitvoering van het lied zal echter dezelfde zijn. Daarvoor zal gebruik worden gemaakt van de muziekcollectie van Reinier Thiesen uit Meerlo (Limburg) (www.stille-nacht.nl).
Iedereen kan zich aanmelden om één of meerdere uren voor de presentatie zorg te dragen.

”Stille Nacht” muziekcollectie.
De lokale omroep Radio Gasterlân beschikt over de digitale muziekcollectie van Reinier Thiesen uit Meerlo. Hij heeft door de jaren heen een muziekverzameling aangelegd van bijna 3.700 uitvoeringen van Stille Nacht, Heilige Nacht. De verzameling breidt zich noch wekelijks uit.

De beschikbare uitvoeringen van Stille Nacht zijn verdeeld over de 168 uren. Daarbij is zo veel mogelijk rekening gehouden met de vele genres (koor, instrumentaal, country, rock, folk, dierachtig, soul, experimenteel, pop, disco, blues brass, dixieland, fluiten, gesproken, newage. etc.)

Presentatie.
Naast de Radio Gasterlânmedewerkers zullen ook medewerkers van Omrop Fryslân (Gurbe Douwstra, Eric Ennema, Rene Koster, Geartsje de Vries en Joline Dalstra) een uur presentatie voor hun rekening nemen. Voorts zullen bekende Nederlanders, Friezen, Gaasterlanders, politici en geestelijken programma’s presenteren, evenals personen die een vreemde taal hanteren.

Inmiddels hebben 6 burgemeesters uit Fryslân toegezegd hun medewerking te zullen leveren. Dat zijn de burgemeesters van de gemeenten Nijefurd (dhr. H. Boekhoven), Gaasterlân-Sleat (dhr. W. Hoornstra), Skarsterlân (dhr. B. Kuipers), Lemsterland (dhr. D. Stellingwerf), Boarnsterhim (mevrouw P. Schadd-de Boer) en Wymbritseradiel (dhr. J. Reitsma).

De organisatie streeft ernaar voor de gehele week, voor elke uur, 168 uur in totaal, een presentator/trice te vinden. Iedereen die een programma wil presenteren kan zich hiervoor aanmelden bij de organisatoren op het e-mailadres: Stillenachtheiligenacht@hotmail.com .
Het presenteren is live mogelijk maar het programma kan ook worden opgenomen, zowel in de studio in Balk als elders wanneer men over de faciliteiten beschikt.

Inhoud programma.
De programmering zal zo veel mogelijk horizontaal zijn, dus op een bepaald uur van de zeven dagen presentatoren/presentatrices van dezelfde soort instanties.

De invulling van de programma’s wordt geheel aan de presentatoren/presentatrices overgelaten. Op deze manier kan een gevarieerd, interessant, waardevol aanbod worden verwacht. Gasten kunnen live, eventueel telefonisch, worden geïnterviewd.

Frequenties
De uitzending is in de gemeente Gasterlân-Sleat bij Radio Gasterlân te beluisteren op 107,8 Mhz in de ether en op de 104.1 Mhz op de kabel. Via een stream op Internet is de uitzending eveneens te beluisteren. Daarnaast zijn de presentatoren met een webcam te zien.

info info@radiogasterlan.nl
e-mail: Stillenachtheiligenacht@hotmail.com
www.radiogasterlan.nl
www.stille-nacht.nl
locatie
plaatsnvt
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl