Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerwoensdag 19 november 2008 t/m zaterdag 30 mei 2009    Evangelie van 2008-11-19
 titelExpo: Hemelse Helpers, Engelen op ikonen
beschrijvingIn de serene rust van het Ikonenmuseum Kampen zijn van 19 november 2008 tot en met 30 mei 2009 houten en bronzen ikonen bij elkaar gebracht rond het thema ‘Hemelse Helpers, Engelen op ikonen’.

De hele engelenhiërarchie is op de tentoonstelling vertegenwoordigd. De bezoeker ontmoet engelen in talloze gedaanten. Aartsengelen en beschermengelen hangen naast cherubijnen en serafijnen, engelen in een liturgisch gewaad naast engelen in een militair tenue. Ook ‘verhalende’ ikonen waarop engelen een belangrijke rol spelen zijn op de tentoonstelling te zien.

De ikonen die te gast zijn in het museum zijn afkomstig uit het Ikonen-Museum Recklinghausen, uit belangrijke particuliere verzamelingen en uit collecties van meerdere galerieën. De oudste stukken dateren uit de zestiende eeuw.

Tijdens de tentoonstelling zijn ‘engelikonen’ uit de vaste collectie opgenomen in een speciale museumroute die de bezoeker door het museum voert.

Bij de tentoonstelling verschijnt het gelijknamige boek ‘Hemelse Helpers, Engelen op ikonen’.

infoIkonenmuseum Kampen
Buiten Nieuwstraat 2
8261 AV Kampen
www.ikonenmuseumkampen.nl
locatieIkonenmuseum Kampen, Buiten Nieuwstraat 2
plaatsKampen (Overijssel)
postcode82
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl