Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 1 november 2008    Evangelie van 2008-11-01
 titelAllerheiligenwandeling
beschrijvingDe Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert op zaterdag 1 november een circa 10 km lange pelgrimswandeling langs de heiligenhuisjes van Thorn.

De wandeling begint om 12.00 uur met een introductie en het pelgrimsgebed in de mooie bedevaartskapel Onder de Linden.

Rond 13.30 uur is in de abdijkerk van het historische centrum een half uur durend concert van het vrouwenkoor Thorensis. Hierna wordt de tocht voortgezet langs de kapellen in het buitengebied aan de noordkant . Om ca 16.00 uur keren de pelgrims terug naar de Kapel Onder de Linden voor een korte afsluiting.

Om aan deze wandeling mee te doen is opgave vooraf niet nodig. Deelname is gratis.

De Loretokapel ‘Onder de Linden’ ligt noordwestelijk van de dorpskern van Thorn; daar is parkeergelegenheid. Met openbaar vervoer is de kapel bereikbaar vanuit Roermond of Weert via Veolia- lijn 73. Vanaf halte ‘De Wal’ is het nog tien minuten lopen.

Thorn heeft een uitzonderlijk rijk bezit aan kapellen, een aanzienlijke erfenis uit een godvruchtig verleden. Vroeger bevonden de kapellen zich allemaal in het open veld en zij zijn zonder uitzondering aan de noordkant van de oude kern gelegen. Na de herbouw van drie verdwenen kapellen en de oprichting van één particuliere kapel telt het bezit momenteel 15 kapellen en twee wegkruisen. Met de herbouw van Kapel nr. 16, de St. Jozefkapel, is onlangs begonnen. Bij het merendeel van de kapellen zullen wij tijdens onze tocht even stilstaan voor een korte historische schets en de levensloop van de betreffende heilige.

infoSPV
Wittemer Allee 32
6286 AB Wittem
www.spvlimburg.nl
locatieAbdijkerk
plaatsThorn (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl